Menu Zoeken Inloggen

Agropošta, post uit de natuur.

Wat is Agropošta, vraag u zich misschien af? Siropen gemaakt van fruit en planten die we met de hand plukken in de natuur. Natuurlijker wordt het niet. In 2011 is het familiebedrijf gestart met het produceren van natuurlijke siropen. Het idee is ontstaan uit de liefde voor de natuur en de kennis van planten en fruit die binnen deze Kroatische familie steeds werd doorgegeven. Generaties lang. En toegegeven: waar men liefde in stopt, komt liefde uit. Een hele hoop. Plus een verrassende smaakexplosie, in dit geval.
Word ook klant van De Klok Dranken

Rechtstreeks uit de natuur

Agropošta maakt natuurlijke limonadesiropen & ready to drink limonades volgens traditioneel recept. Maar wat betekent dit dan eigenlijk? Alle ingrediënten worden met de hand geplukt in het wild of op kleine boerderijen in Kroatië. De siropen worden vervolgens op ambachtelijke wijze, dus met de hand, vervaardigd tot siroop.

 

Dat niet alleen

Maar, met alleen liefde redden Agropošta het niet. Daarom helpen ze lokale boeren uit Kroatië bij het bepalen en selecteren van de ideale plantensoort én leren ze hun over Fenologie. Eh, what? Dat is de leer van de levenscycli die planten hebben. Dat is overigens net zo belangrijk als weten welk deel van de plant ze moeten plukken en weten wat ze er daarna mee moet doen. Agropošta bevat dan ook alleen de beste planten en de mooiste fruitsoorten.

 

Respect voor de natuur

Omdat Kroatië 3 grote klimaatregio’s heeft – hebben ze extra veel keus wat planten en fruitsoorten betreft. Ze denken aan de toekomst. Zo staat ecologische duurzaamheid altijd voorop en zorgen ze ervoor dat de ongerepte natuur er voor de volgende generatie ook nog is. Alle restanten van de planten en het fruit worden gerecycled en er zijn een paar duidelijke vuistregels:

 

  1. Pluk net genoeg zonder de plant te beschadigen
  2. Heb respect voor de natuur
  3. Pluk alleen wat we daadwerkelijk zullen gebruiken

 

Dan nog even over de naam

Agropošta betekent letterlijk ‘Ontvang post uit de natuur’. Mooi toch? Want wie wil er nou geen 100% natuurlijke siroop drinken die met liefde en zorg bereid is? Eigenlijk zijn het dus gewoon vloeibare liefdesbrieven.

 

Product range & smaken

De siropen zijn verkrijgbaar in een single-serve sachet, een 250 ml pre-mix flesje en een 500 ml fles siroop. De smaken die wij voeren variëren van de meer gangbare smaken als aardbei, framboos, citroen en vlierbloesem naar bijzondere smaken als salie, lavendel en munt.

 

Wat is er nou zo bijzonder aan deze producten?

 

  • Rechtstreeks uit de natuur
  • Handgeplukt & handgemaakt
  • Geen kunstmatige toevoegingen
  • Laag in suiker
  • Vegan approved

 

Voor meer informatie kunt u kijken op www.agroposta.com

Wat is Agropošta, vraag u zich misschien af? Siropen gemaakt van fruit en planten die we met de hand plukken in de natuur. Natuurlijker wordt het niet.

Bijbehorende Artikelen