Opening nieuw distributiecentrum in Almere

Open het terras seizoen met AIX Rosé

Hoog boven op de heuvels ten noorden van Aix-en-Provence, weg van de hitte van de kust, ontdek je een aantal oude stenen poorten. Daarachter ligt het landgoed Maison Saint Aix: de plek waar de premium Provence rosé met haar betoverende zalmroze kleur wordt geproduceerd.

Great rosé, great places

Uit een van de meest bekende gebieden van de Provence komt AIX, een roséwijn die gemaakt is om de essentie van het gebied te vangen. Hoog boven op de heuvels ten noorden van Aix-en-Provence, op het landgoed Maison Saint Aix, wordt met liefde, passie en trots gewerkt aan deze premium rosé. 

De grondlegger van AIX Rosé is de Nederlander Eric Kurver. Hij vestigde zich 10 jaar geleden in Frankrijk en besloot zijn eigen wijndomein in de Provence te kopen. AIX Rosé is inmiddels uitgegroeid tot een herkenbaar lifestyle merk dat alleen bij de meest exclusieve plekken op de wijnkaart staat.  

Met mineraalrijke bodems, 300 dagen zon per jaar en een verkoelende wind, biedt de Provence de ideale groeiomstandigheden voor Grenache, Syrah en Cinsault druiven, de klassieke blend die wordt gebruikt om AIX Rosé te maken. Maison Saint Aix is een van de grootste domeinen in de AOP Coteaux d'Aix-en-Provence appellatie. Op 420 meter boven zeeniveau is het ook een van de hoogstgelegen. En dankzij die hoogte genieten de druiven van koelere nachten wat de kwaliteit van het fruit alleen maar ten goede komt. 

AIX heeft een typische, betoverende zalmroze kleur en een frisse, geurige neus. De smaak is evenwichtig en rond, met verfijnde tonen van vers rood fruit, perzik en subtiele bloemige hints. De rosé biedt een mooie aromatische diepte en een lange afdronk met een vleugje minerale frisheid. 

Perfect om ‘by the glass’ aan jouw gasten uit te schenken, maar ook als een goede match bij verschillende gerechten als lichte salades of visgerechten. Een echte herkenbare eyecatcher op jouw terras. AIX is er in de standaard 75cl fles, maar ook als magnum (1,5 liter). AIX is gemaakt om te delen en om elk moment van de dag net dat beetje specialer te maken.  

Bekijk hieronder de Youtube video om te zien hoe onze druiven geoogst worden.