Opening nieuw distributiecentrum in Almere

AMICI: Limoncello op z’n best

Op een terrasje in de zon, na het eten van een heerlijk diner met familie of samen met je vrienden in de club: AMICI Limoncello maakt ieder moment nóg een beetje beter. Een unieke smaakbeleving door premium ingrediënten in een sexy fles. Beleef deze sensatie optimaal met jouw AMICI

Van Amalfi tot AMICI

Het verhaal van AMICI begint hier 1.855 km vandaan, in de Amalfikust, 30 kilometer ten zuiden van Napels. Tegen de rotswanden van deze unieke omgeving groeien de meest pure en aromatische citroenen ter wereld. Ook wel het goud van de Amalfi genoemd. Toegegeven: de citroenen van de Amalfikust verdienen geen schoonheidsprijs. Maar wat lelijk is van buiten, is vaak mooi van binnen. Met veel zorg worden de citroenen met de hand geplukt, geschild en direct verwerkt zodat de rijke aanwezigheid van etherische oliën bewaard blijven. Deze zorgen namelijk met name voor de unieke smaakbeleving van AMICI.

Het gebruik van het meest versuikerde gedeelte van graanalcohol en osmosewater maakt AMICI Limoncello compleet. Geen chemische en alcoholische afdronk zoals je misschien gewend bent, maar een zachte en rijke smaak die je voor even mee terugneemt naar de Italiaanse Amalfi.

Het verhaal achter AMICI

AMICI: Italiaans voor “vrienden”. En zo ontstond ook de zoektocht naar de perfecte limoncello door vrienden Melvin en Floris, opgegroeid in de Nederlandse horeca. Met jarenlange passie voor het heerlijke Italiaanse drankje ontstond het idee om limoncello naar een hoger niveau te tillen. Na een maandenlange zoektocht naar de perfecte ingrediënten en veel uitprobeersels was het recept geboren. Een hobby die al snel uitliep op een fulltime bezigheid na de vele positieve reacties vanuit de horeca en consument.

“Niet alleen in smaak proberen wij het onderscheid te maken, maar ook in uitstraling. Met ons strakke en unieke design vallen wij op en willen wij limoncello naar een hoger niveau tillen.”

The perfect serve

Traditioneel wordt AMICI Limoncello gedronken als digestief na het eten, ijskoud uit de vriezer. Maar AMICI is veel meer dan een digestief. In het uitgaansleven wordt onze limoncello veel als shot gedronken en ook dan natuurlijk zo koud mogelijk. Maar wat dacht je van een heerlijke traditionele AMICI Limoncello Spritz, een combinatie met cava en bruiswater. Of ga je nog een stapje verder en kies je voor de cocktail Amalfitano:

Doe twee blaadjes basilicum in een cocktailshaker en stamp deze fijn. Vul de shaker met ijsblokjes, twee delen gin, éen deel AMICI Limoncello, één deel suikersiroop en één deel citroensap. Shake voor 15 seconden en serveer in een longdrinkglas gevuld met ijs. Top de cocktail af met een deel tonic en garneer met een takje basilicum.

Of je AMICI Limoncello nu drinkt als shot, digestief of in een cocktail. Eén ding is zeker: AMICI maakt ieder moment nóg een beetje beter.

Bijbehorende Artikelen