Menu Zoeken Inloggen

ASPERGES À LA FILOU

Het aspergeseizoen is volop aan de gang en dit jaar combineer je het witte goud met een glas Filou. Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck stuurde zijn jongste telg dan ook de keuken in en die kwam terug met een lekker - en eenvoudig - recept om asperges op Vlaamse wijze te bereiden.

Word ook klant van De Klok Dranken

Dit heb je nodig voor 4 personen 24 witte asperges (Filou rekent 6 per persoon), 1 bosje krulpeterselie, 1 mespunt nootmuskaat (mag natuurlijk meer zijn), 200 gr boter, 6 eieren, 4 flesjes Filou (33 cl) Zo bereid je asperges op Vlaamse wijze 1. Schil de asperges van boven naar onder en breek het harde uiteinde af op ongeveer 2 cm. 2. Breng water met een snufje zout aan de kook en laat de asperges koken tot ze lekker knapperig zijn. Dit duurt 5 tot 10 minuten. 3. Laat de asperges uitlekken op een theedoek en kook ondertussen de eieren. Pel de eieren en plet ze fijn met een vork. 4. Smelt de boter en verwijder het witte melkgedeelte. Meng vervolgens deze geklaarde boter met de geplette eieren, nootmuskaat en de gehakte krulpeterselie. Houd het mengsel warm op een laag vuurtje en breng op smaak met zout en peper. 5. Leg de asperges op een bord, werk af met een portie van het eiermengsel en serveer met een glas Filou. Een match made in heaven Deze Vlaamse klassieker moet je natuurlijk combineren met een sterk blond Belgisch bier zoals Filou. De jongste telg van Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck wordt gebrouwen in de modernste brouwerij van Europa en weet iedereen te overtuigen met zijn milde fruitigheid en subtiele hopbitterheid. Filou is een straffe blonde met karakter, een echte doordrinker, ondeugend maar zonder kwade bedoelingen. Filou wordt gebrouwen met Belgische en Tsjechische aromahoppen en pilsmout en hergist op de fles. De combinatie met asperges is zeker het proberen waard. Laat het smaken!

Bijbehorende Artikelen