ASPERGEWIJNEN

Asperges en wijn, bij een goede combinatie komt het witte goud nog beter tot zijn recht. Maar welke wijn is nou lekker bij asperges? De Klok Dranken heeft drie soorten wijn voor u geselecteerd die perfect passen bij deze heerlijke delicatesse!

Anselmi San Vincenzo Bianco 

Voor de vierde keer op rij is dit jaar de aspergewijn van het jaar verkiezing gehouden. Met als winnaar in de buitenlandse categorie, Anselmi San Vincenzo Bianco! Na een blindtasting van 80 ingezonden wijnen, zijn 30 wijnen geselecteerd voor deelname. Vervolgens vond blindtasting ronde twee plaats, hier kwamen zes wijnen naar voren. Deze zijn middels een wijn- en spijscombinatie met drie aspergegerechten in de finale geproefd en beoordeeld. De ultieme combinatie bleek de winnende wijn van wijnhuis Anselmi te zijn, uiteraard verkrijgbaar bij De Klok Dranken. 

Ribeauville Pinot Blanc

Een opwekkende frisse en bloemige geur met een lichte kruidigheid. In de smaak soepel en sappig, zonder harde zuren. Een perfecte begeleider van asperges, maar ook bij lichte vis- en vleesgerechten.

Portillo Pinot Noir

Zoekt u iets tegendraads bij asperges met bijvoorbeeld beenham of gevogelte? Schenk deze Pinot Noir licht gekoeld. Een fijne fruitigheid in combinatie met laurier, zachte tannines en rijpe bitters.

aspergewijnen.jpg