Astrid & Thérèse Wijnen

Uniek binnen ons assortiment: de wijnen van Astrid Joosten en Thérèse Boer. Wij stellen u graag deze creaties voor.
Word ook klant van De Klok Dranken

Even voorstellen

Astrid Joosten en Thérèse Boer. Helemaal gek van wijn. Gediplomeerd vinologen. En delen nu hun passie voor wijn met u.

 

Thérèse: wijnmeester en mede-eigenaar van restaurant De Librije***. Bekend om het combineren van de juiste wijn bij een gerecht.

Astrid: studeerde af met een 10 voor blindproeven. Reist de hele wijnwereld over op zoek naar perfectie.

 

Twee succesvolle wijnboeken verder, kwam er geen derde maar volgde het besluit om echt lekkere wijnen bij elkaar te zoeken. Van wijnaankoopadvies naar een eigen smaak, alleen wat Astrid & Thérèse zelf echt lekker vinden komt door de selectie. De afgelopen 15 jaar zijn er wel een paar duizend wijnen geproefd, op zoek naar betaalbare pareltjes.

Uniek binnen ons assortiment: de wijnen van Astrid Joosten en Thérèse Boer. Wij stellen u graag deze creaties voor.

Over onze wijnboeren

Duurzaamheid, zorg en respect voor de natuur, dat vinden Astrid & Thérèse belangrijk. Daarom werken ze alleen samen met zorgvuldig geselecteerde wijnboeren die volgens deze principes werken. De langdurige relaties die zij met de wijnboeren opbouwen zorgt ervoor dat zij enkel de allerbeste druiven krijgen voor hun wijnen.

 

''We gaan niet over één nacht ijs. We bezoeken onze wijnboeren, gaan met ze in gesprek, bekijken hun wijngaard en kelder. We willen weten hoe ze werken"

Uniek binnen ons assortiment: de wijnen van Astrid Joosten en Thérèse Boer. Wij stellen u graag deze creaties voor.

Wijnen voor levensgenieters

Onze Sterren:

Samen met wijnmaakster Aurélie Trébuchon worden deze wijnen gemaakt van twee druivenrassen. De rode Syrah-Grenache is een soepele fruitige wijn met een stevigheid en een klein pepertje. De witte Vermentino-Chardonnay is een fruitige, droge wijn geschikt voor iedere gelegenheid. De rosé, gemaakt van Grenache en Cinsault is een frisse soepele wijn met dik fruit en een elegante afdronk

 

Onze EXcellent wijnen:

Het EXcellent avontuur dat ooit begon met de buitengewoon succesvolle rosé, EXcellent Rosé, fris, kersen- en bramenfruit, zacht en romig. Finesse! EXcellent Blanc: 100% Vermentio. Heerlijk fruitig en kruidig. Citrus, abrikoos, perzik. Mooit rond door 15% houtopvoeding. EXcellent Rouge; Vol donkerrood fruit uit Cabernet Sauvignon en Merlot. Rond, schitterende afdronk, 15% houtopvoeding.

 

La collection; De druif als absolute held:

In La Collection zijn uitsluitend wijnen opgenomen die zonder uitzondering gemaakt zijn van één enkel druivenras. De wijnboeren hebben de maximale smaak uit hun druiven weten te halen. De wijnen hebben niet in houten vaten gerust; ook daardoor komt het fruit maximaal tot z'n recht. Daarom zijn deze wijnen simpelweg genoemd naar hun prachtige druif. De druif is hier echt de held.

 

Prestige; De keuze van Astrid:

Chardonnay Prestige cuvée Astrid: Een mond vol lekkere boterige chardonnay met vier maanden houtrijping, die tegelijkertijd mooi crispy en fris is. 

Syrah Prestige cuvée Astrid: Een wijn met diepgang, kracht en charme. De smaak biedt rijp, mild zwart fruit, met ook iets van zwarte bessen, plus een vriendelijke kruidigheid.

 

Kus van Thérèse; Speciaal geproduceerd voor De Librije:

Wit, 100% Sauvignon Blanc: In de geur witte bloemen en een hint van lychee. In de smaak rijpe perzik en meer frisse tonen zoals Citrus.

Rood, 100% Temperanillo: Geurend naar kers en pruim die samen met blauwe bes in de smaak terugkomen. De wijn is sappig, vlezig, fris en is geschikt voor ieder moment.