Opening nieuw distributiecentrum in Almere

Bacchus, zoetzure dorstlessers!

Ontdek het smaakpalet van de traditionele Vlaamse roodbruine bieren met Bacchus Framboos en Bacchus Kriek. De Bacchus fruitbieren van Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck pakken uit met een zoetzure smaak die zorgt voor de nodige verfrissing op een zonnige dag. Onmisbaar op je zomerkaart!

Vlaams roodbruin

De basis voor zowel Bacchus Framboos als Bacchus Kriek is Bacchus Vlaams Oud Bruin. Dit is een Vlaams roodbruin bier van gemengde gisting. Dit wil zeggen dat de brouwer een jong bier mengt met een ouder bier. Het oudere bier rijpt gedurende 18 tot 24 maanden in opstaande houten vaten, ook wel foeders genoemd. In de familiebrouwerij in Izegem staan er in totaal acht foeders waar het Bacchusbier in rijpt. De vaten zijn afkomstig uit het Franse Bordeaux. Naarmate de jaren verstrijken, worden de wanden van de vaten dunner. Hou ouder de vaten, hoe minder lang het bier moet rijpen.

Goed om te weten: bieren van gemengde gisting zijn eigen aan de Belgische Leiestreek, de regio rondom de rivier de Leie. Nergens anders ter wereld wagen brouwers zich aan het mengen van jong met oud bier. Tijdens een bezoek aan Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck zie je met eigen ogen hoe de Bacchusbieren worden gebrouwen.

 

Zoet & zuur: een perfecte match!

Wie de naam Bacchus hoort, denkt misschien ook aan Bacchus, de Romeinse god van de wijn. En dat is een correcte denkpiste, want dit biermerk heeft z’n naam te danken aan deze god. Roodbruine bieren, zoals Bacchus Vlaams Oud Bruin, hebben een uitgesproken lichtzure smaak die doet denken aan wijn. Voor de Bacchus fruitbieren voegt de brouwer ofwel frambozen ofwel krieken toe. De zoete accenten die hierdoor ontstaan gaan perfect samen met het lichtzurige karakter van het basisbier. Het resultaat is een heerlijk verfrissend fruitbier, ideaal om te serveren tijdens de warmere dagen van het jaar.

Wil je jouw klanten verwennen met een biercocktail? Haal dan Bacchus Framboos, Cointreau en vers fruit in huis. Neem een glas en vul het met ijs en vers fruit. Schenk 5 cl Cointreau in en vul het glas verder met Bacchus Frambozenbier. Meng alles goed met een barlepel en voilà, jouw Biersangria is klaar!

Ook achter de kookpotten kan je rekenen op Bacchus Framboos en Bacchus Kriek. Koken met bier betekent dat je constant rekening moet houden met de bitterheid van het bier. Aangezien de Bacchusbieren minder hop bevatten, kan je eigenlijk weinig verkeerd doen. De zure toetsen maken een stukje vlees malser en doen het ook zeer goed in sauzen. De gouden regel: wat je kan bereiden met wijn kan je ook bereiden met Bacchus. Experimenteer er dus op los en geniet van het resultaat met een glas Bacchus Framboos of Kriek!