BEZOEKVERSLAG - BAX BIER

Ik had het geluk om uit hoofde van mijn functie een overleg te hebben “op locatie”. De stad, Groningen dus, was in goed overleg met mijn collega’s geheel democratisch gekozen, de locatie niet.
Word ook klant van De Klok Dranken

Vergadering

Een externe locatie voor een vergadering dus. Velen denken aan conferentiecentra of grote hotelketens, ik denk aan bier. Nu wist ik mij te herinneren dat Bax bier uit Groningen komt en dat ze en mooie brouwerij met dito proeflokaal hebben en hun website, http://baxbier.com, stelde mijn geheugen niet teleur. De strakke planning van Casper en de flexibiliteit van Evelien - for the record beide werkzaam bij Bax bier - maakte het mogelijk dat we op het onchristelijke tijdstip van 12:00 uur op een dinsdag welkom waren in het proeflokaal van de brouwerij. De lunch werd geserveerd. Prima broodjes en achterlijk lekkere erwtensoep. En na een kleine volksverhuizing om de beamer op het juiste punt te krijgen konden we in alle rust vergaderen met de geur van het brouwproces als welkome achtergrond.

Proeverij
Uiteraard kon ik niet wachten totdat het proefonderdeel na de vergadering begon. Is het een vrouw? Is het een man? Is het een Zwitserse witte herder met superkrachten die vele heldendaden verricht? Nee, het is AnneBart Bolt, de zeer bekwame salesmanager van Bax bier die zich als perfecte gastheer gedroeg en ons de mooie bieren van Bax liet proeven. Voor het proeven kon beginnen uiteraard een inleiding met duidelijke Groningse tongval en veel informatie over de namen van de diverse Bax bieren. Ja ABB, laat maar proeven! De Kon Minder Wit en Blond, De Koudvuur en Abel’s Ale passeerden de revue. Met name de Blond met zijn frisse hoppige smaak, welke deed denken aan een NEIPA, viel bij mij zo goed in de smaak dat ik hem later die dag nog een paar keer besteld heb. Als spreekwoordelijke klap op de vuurpijl mochten we tijdens de tour door de brouwerij als primeur vers uit het vat de proeven. Niet helemaal mijn ding, maar objectief gezien een erg mooi bier. Als je bekijkt wat de heren en dames van Bax bier in korte tijd uit de grond gestampt hebben, kun je alleen maar respect hebben. Brouwerij en huurbrouwerij, proeflokaal en een leuk salesteam. Wat kan ik zeggen? Kon Minder.

Oordeel zelf!