Menu Zoeken Inloggen

Het was 9 oktober Beer and Pizza Day

9 oktober was het bier en pizza dag, een ode aan misschien wel twee van de beste dingen die de mensheid ooit heeft uitgevonden. Nu is het lekker om te tanken met een fles pils en een pizza maar u kunt ook een beetje mix en matchen. Welk bier past nu bij welke pizza? Hieronder een snel lijstje met de meest voorkomende pizza’s.

Word ook klant van De Klok Dranken

4 kazen of quattro formaggi. Kaas, Kaas, Kaas, Kaas!

Hier raden we een Sterk Blond of een Hefeweizen aan. Het koolzuur van deze bieren breekt de vettigheid van de kazen op de pizza. De frisheid van het bier compenseert de zwaardere kaassmaken.

 

Margherita, geniaal in eenvoud.

Tomaat, mozzarella en basilicum. Lichte smaken vragen normaliter om een licht bier, We stellen echter een hoppige pils voor. Het bittere van het bier contrasteert met de zoete smaak van de basilicum en tomatensaus en de hop kan goed werken met de kruidigheid van de basilicum.

 

Pepperoni, de Italiaanse klinkende worst die niet uit Italië komt.

De pittigheid van de worst samen met de andere smaken van deze pizza vragen om een bittere IPA of een Saison. De bitterheid van de IPA werkt samen met de pittigheid van de worst en het koolzuur in het bier breekt de vettigheid waardoor uw gast sneller nog een pizza punt wil. De Saison, met haar hoge koolzuurgehalte, werkt ook goed bij deze pizza.

 

Hawaii…

De discussie of het nu een pizza of een pannenkoek is, of er wel of geen fruit op een pizza hoort, terwijl tomaat technisch gezien ook een fruit is… laten we even achter ons. Feit is, Hawaii is populair en heeft een interessante smaak combinatie. De zoetheid en fruitigheid van de ananas vraagt voor een fruitige IPA, hoewel u ook voor een contrast kan gaan en de zoetheid van de ananas tegengaat met een zoetzure Belgisch Oud-Bruin.

 

Aan de andere kant, wie zijn wij om u te vertellen wat u moet/kan drinken bij een pizza, of welke pizza u kan eten bij een bepaald bier. Doe vooral wat u zelf een goede combi lijkt en geniet met mate, en vooral met maten.

Bijbehorende Artikelen