Bier & Kaas bij de borrel

Goed eten gaat perfect samen met goede dranken. Combinaties van gerechten met bier of wijn zijn vooral bij de lunch of het diner vanzelfsprekend geworden, maar het borrelmoment is minstens zo belangrijk! Voor u als ondernemer biedt dit moment veel mogelijkheden om te upsellen. De Klok Dranken geeft u graag tips!
Word ook klant van De Klok Dranken

De Basis

  • Basisregel! Zoek overeenkomst in de kracht en structuur van beide producten. Of anders gezegd, ga voor een gelijke in mondgevoel en zoek daarin de balans.
  • Speelveld! Als er dan een balans zit in mondgevoel, durf dan te spelen met het contrast binnen smaken bijvoorbeeld zoet met zout.
  • Tip: Kies voor één kaasstijl en schenk daar een passend glas bier bij. Vraag aan de gast welke stijl van kaas zij wensen of maak een combinatie van maximaal twee stijlen met twee proefglazen.

Kaas & Bier

Verrijk een borrel of een bierproeverij met kaas! Kaas wordt vaak gecombineerd met wijn, echter is de combinatie met bier net zo interessant! Kazen zijn ten opzichte van andere borrelhapjes eenvoudig te serveren en genereren net dat stukje extra beleving. Een aantal goede combinaties zijn bijvoorbeeld:

  • Witschimmelkazen, zoals brie of camembert, combineren goed met een IPA;
  • Blauwschimmelkazen passen goed samen met de zoetheid van een quadrupel of een barleywine;
  • (jonge) Geitenkazen kunt u goed combineren met een weizen;
  • Tripels passen goed samen met oudere en rijpere kazen zoals een belegen boerenkaas;
  • Een blond bier past goed samen met roodschimmelkazen zoals munster;

Wilt u meer lezen over het aanbieden van een bierproeverij? Klik dan hier.

 

Laatste Tips:

Verkoopkans!

Bij kaas wordt er vaak naar het verkoopmoment gezocht nadat men de kaasplank besteld heeft, mag ik u nog een passend glas schenken? Uiteraard prima, maar probeer deze kans eens om te draaien tijdens het borrelmoment, mag ik een passend stukje kaas serveren bij uw glas bier?

Tot slot!

Een knabbeltje neutraliseert smaken waardoor je pikant, zoet, zout en zuur minder goed ervaart. Kies je ervoor om één bierte serveren bij diverse kazen, gewoon even lekker om te borrelen. Serveer dan vooral brood bij de kaasplank.