BrewDog Punk IPA

De Schotse oprichters van BrewDog, Martin Dickie en James Watt, raken op een gegeven moment verveeld van de industrieel gebrouwen bieren, zoals de lagers en de ales, die de markt domineren. De twee nemen het heft in eigen hand en besluiten hun eigen bieren te gaan brouwen. Zo wordt BrewDog in april 2007 geboren.
Word ook klant van De Klok Dranken

BrewDog

Passie voor craft beers

De toen nog 24-jarige vrienden krijgen een lening van de bank, huren een geschikt gebouw en beginnen ‘hardcore’ bier te brouwen. De flesjes worden met de hand gevuld om vervolgens vanuit de achterbak van een busje verkocht te worden op lokale markten. De missie van de oprichters is om andere mensen te inspireren en net zo gepassioneerd te laten raken van speciaalbier als zijzelf. Deze missie staat vandaag de dag nog steeds hoog in het vaandel bij BrewDog.

Milieuvriendelijke brouwerij voor speciaalbier

BrewDog groeit explosief en wordt in een mum van tijd zo succesvol, dat Martin en James op zoek moeten naar een nieuwe locatie. Via crowdfunding wordt uiteindelijk een nieuwe brouwerij gefinancierd in Ellon, 25 kilometer ten noorden van Aberdeen. Het is een van de meest technologisch geavanceerde en milieuvriendelijke brouwerijen ter wereld. Niet alleen in Ellon wordt BrewDog bier gebrouwen. In 2017 opende BrewDog een brouwerij in Columbus, Ohio en in 2019 een brouwerij in het Australische Brisbane. Wederom via crowdfunding gefinancierd. Hoezo klantenbinding?

BrewDog Punk IPA

Punk IPA (5,4% ABV) is hét bier waarmee het allemaal begon voor BrewDog. Deze trans-Atlantische fusion IPA heeft een lichtgouden kleur en aroma’s van tropische vruchten en karamel. De mond wordt geprikkeld door de pittige Nieuw-Zeelandse hop, gebalanceerd met biscuitachtige mout. De zeer fruitige hop geeft een explosie van tropische geuren en smaken. Amper 13 jaar oud en nu al een stijlicoon.