BROUWERIJ UITGELICHT: DE ANTWERPSE BROUW COMPAGNIE

Het begon als hobby...de zoektocht naar het originele recept van Seefbier, een oud Antwerps streekbier van begin 19e eeuw. Bier dat zo populair was, dat zelfs een wijk van Antwerpen ernaar werd vernoemd: Seefhoek. Een nieuwe volkse wijk met een rijk verleden. Seefbier verdween, net als zoveel kleine brouwerijen, onder druk van WOI en de opkomst van commerciële brouwerijen.
Word ook klant van De Klok Dranken

De Antwerpse Brouw Compagnie

De Antwerpse Brouw Compagnie

De man achter het succes is mede-oprichter Johan Van Dyck. Samen met zijn vrouw Karen Van Dyck- Follens werkten ze hard aan de realisatie van hun droom; een onafhankelijke brouwerij met eigen gebrouwen bier in de stad Antwerpen. Eind 2017 gingen de deuren van hun brouwerij open. De brouwerij is gevestigd in het Noorderpershuis op het eilandje in hartje Antwerpen, in de wijk Cadix. Een betere plek is er niet!

Seefbier

Een zacht kruidig troebel blond 4 granen-bier van 6,5% alc. Seef heeft aroma’s van citrus hetgeen ook in de frisse smaak terug komt. Seefbier won Goud op de meest prestigieuze internationale bierwedstrijden: World Beer Cup, World Beer Awards en Global Craftbeer Awards.

Seef’s Bootjesbier

Bootjesbier is een volmout bovengistend bier van 7,0% alc. Het bier smaakt vol en tegelijk fris met aroma’s van gember en koriander en dus exotische invloeden. De RED STAR LINE, de Belgische variant op de Holland-Amerika lijn, vormden de inspiratiebron. Een bierbrug, die de Belgische brouwtraditie combineert met Amerikaanse Craftbeer invloeden.

Bootjesbier werd gelanceerd in 2015 en won al verschillende awards, waaronder in de titel van World’s Best Belgian Pale Ale op de World Beer Awards in 2016.

Super Cadix

Een speciaalbier van lage gisting dat fris en doordrinkbaar is en tegelijk ook rijk van smaak. Om dit te bereiken zijn er twee gisten gebruikt die goed met elkaar samengaan. Dit noemen we fusiefermentatie. Daarnaast is het gebrouwen met 100% graan met toevoeging van dry-hopping. Het resultaat is een verfrissend, doordrinkbaar bier met een aangenaam alcoholpercentage van 5,6%.”