BROUWERIJ UITGELICHT: SCHELDEBROUWERIJ DEEL 2

Deze Nederlandse familiebrouwerij in Vlaanderen brouwt al bijna 25 jaar klassieke speciaalbieren met het gevoel van toen en de smaak van nu. Bieren met karakter voor zowel de instapper als de gevorderde liefhebber. En met een vast assortiment van maar liefst 9 bieren bent u heel het jaar door verzekerd van de juiste smaak voor ieder seizoen.
Word ook klant van De Klok Dranken

Scheldebrouwerij2 

Ook voor de zomer biedt Scheldebrouwerij dus een reeks verfrissend gerstenat aan. Wat te denken van Witheer, Strandgaper of klassiekers als Lamme Goedzak en Zeezuiper? Voor iedere dorstige drinker een passend zomers bier.

Graag zetten wij nog twee bieren in het bijzonder in een zomers zonnetje. Zo is Krab, het jongste speciaalbier in hun vaste assortiment, een zomers bier bij uitstek. Een amber (bitter) ale van slechts 5,2% die naar eigen zeggen de smaakpapillen streelt en het leven toejuicht. Krab is het huisbier van Scheldebrouwerij en een eerbetoon aan hun geboortestad Bergen op Zoom dat tijdens carnaval beter bekend staat als Krabbegat, zoals ook in hun logo is terug te vinden. Krab is een dorstlesser pur sang met een fris kruidig aroma, een schitterend bittertje en een strakke afdronk. Kortom, een ideaal bier voor het warmste jaargetijde. Niet voor niets vindt het verzoek: "Doe mij maar een Krabje!" steeds vaker gehoor op de Nederlandse terrassen.

De tweede zomerknaller die wij graag uitlichten is een bijzonder bier waar je snel bij moet zijn. Deze derde Schelde Special is namelijk van beperkte oplage en niet te versmaden! De Zomer van '64 is een 6-granen & bloesem blond ale en met 5,6% een volmondig maar toch soepel en toegankelijk zomerbier. Zijn groene aroma, sprankelende mondgevoel en overtuigende nasmaak maken deze strogele dorstlesser tot een ware doordrinker voor degene die liever wat 'meer bier' in zijn glas ziet. Verkrijgbaar in een fraai bedrukte fles (33cl).

Weetje: Alle Schelde Specials zijn geïnspireerd op herinneringen. Zo is De Zomer van '64 een ode aan het Noord-Franse platteland waar eigenaren Jan en Frans hun jeugd doorbrachten als jonge boerenzonen. Met de geuren, smaken en ingrediënten van deze derde Special blikt men vol nostalgie terug op vervlogen tijden met een fikse vleug van het heden.