Menu Zoeken Inloggen

Goed voorbereid het Carnavals seizoen in

Carnaval is er in veel soorten en maten. In Nederland zijn er twee hoofdvormen, Bourgondisch Carnaval in Brabant en Rijnlands Carnaval in Limburg. Daarnaast wordt het ook boven de rivieren op een geheel eigen wijze gevierd. Maar wat is Carnaval nu eigenlijk en wat kunt u doen om uw horeca zaak klaar te maken voor Carnaval?

Word ook klant van De Klok Dranken

Carnaval is een christelijk feest met een heidense oorsprong dat over de hele wereld gevierd wordt tijdens het laatste weekend voor de vastentijd.

Wist u dat:

  • Over waar de naam vandaan komt verschillende theorieën zijn. Zo zou de naam van het Italiaanse 'carne levare' af komen, dat 'wegnemen van vlees' betekend, iets wat wel overeenkomt met de vastentijd.
  • Eén van de oudste lentefeesten, welke te vergelijken is met carnaval, is beschreven op kleitabletten uit Mesopotamië, het huidige Irak. Daar werd 5000 jaar geleden al een feest gevierd waar de sociale orde op z'n kop gezet werd. Tijdens dit feest waren slaven tijdelijk gelijk aan hun meesters.
  • Naast dat er genoeg gegeten en gedronken werd bij de Saturnaliën, ook de sociale orde omgekeerd was. Zo werden Romeinse slaven bediend door hun meesters. Er werd ook een 'Koning van de Saturnaliën' gekozen, vergelijkbaar met prins carnaval. 
  • Mardi Gras, Frans is voor 'vette dinsdag'. Op de dinsdag voor aswoensdag werd al het bederfelijke, meestal vette, eten nog snel opgegeten voor de 40 dagen vasten.

Of het nu een feest is waar slaaf gelijk is aan meester, of een feest om even uitbundig los te gaan. Een ding is zeker, tijdens Carnaval staat het dagelijkse leven even stil en feest men erop los.

 

Vergeet dit jaar ook de BOB niet

Het is natuurlijk vanzelf sprekend dat u voldoende drank op voorraad heeft. Niet alleen alcohol zoals bier, wijn of sterk maar denk ook aan water, fris en alcoholvrije alternatieven voor drank. Alcoholvrij is trendy, ook met Carnaval. De vraag naar deze producten wordt steeds groter, maar het aanbod ook want er zijn steeds meer alternatieven verkrijgbaar. Lees meer over ons alcoholvrije Bier, Wijn of Gedistilleerd assortiment. 

 

Een goede begin is het halve werk

Bereidt u daarom op tijd voor op het Carnavalsseizoen.

De Klok Dranken heeft alles in huis voor een geslaagd Carnaval. Naast een uitgebreid assortiment aan dranken heeft De Klok Dranken ook een ruime keuze aan non-food en food artikelen in het assortiment. Denk hierbij aan:

  • Plastic bekers, bestek en servies
  • Papierwaren zoals wc-papier, handdoeken etc.
  • Afvalzakken
  • Afwasmiddel
  • Ruim assortiment aan borrelnootjes, chips en andere snacks

Carnaval 2020Countdown
     

Bijbehorende Artikelen