Opening nieuw distributiecentrum in Almere

OUF, ieder moment zijn Chouffe!

Je zou het liefst op ieder moment een lekkere Chouffe drinken, toch? Dat kan nu dankzij Chouffe 0.4%! Een licht, fris en laag alcoholisch bier met de typische fruitigheid van Chouffe. Perfect voor meer dan één moment. Lekker een Chouffe na het sporten of gewoon in het café… Met Chouffe 0.4% voel je je de volgende ochtend gewoon fris en fruitig. Proost!

Hoe maken we alcoholarme Chouffe?

Chouffe 0.4% wordt gebrouwen in de brouwerij van Achouffe, met liefde en vakmanschap. Een echt Belgisch kwaliteitsbier dus. Voor deze alcoholarme Chouffe wordt er een speciale gistsoort gebruikt, waardoor tijdens het fermentatieproces de suikers niet in alcohol worden omgezet en het alcoholniveau op 0,4% blijft.

Het is een goudblond bier met een parelwitte schuimkraag. Frisse granige aroma’s in de neus met een typisch kruidig accent. Je proeft een frisfruitige body met een zachte bitterheid. Een verfrissend en dorstlessend bier. Oftewel, een Chouffe voor elk moment.


Bekijk hier onze uitgebreide productomschrijving.

De “Chouffe Story”

Het verhaal start eind jaren 70, in het hartje van de Vallei der Feeën, op het ogenblik dat 2 schoonbroers, Pierre Gobron en Chris Bauweraerts, beslissen hun eigen bier te brouwen. En zo geschiedde, in de garage van de schoonmoeder van Chris. Met het weinige geld dat ze destijds voorhanden hadden, startten ze met wat brouwerij-fans de “Chouffe Story” noemen. Het eerste brouwsel van 49 liter zag het licht op 27 augustus 1982. Wat begon als hobby, ontpopte zich al snel tot een volwaardige brouwerij.

Samen met de brouwerij breidde ook de kabouterfamilie uit. Marcel (La Chouffe & 0.4%) en Malcolm (Mc Chouffe) kregen gezelschap van nieuwe vrienden zoals Matthew (Houblon Chouffe), Micheline (Cherry Chouffe), de jongste telg! Iedere kabouter vertegenwoordigt een bier uit het gamma, elk met zijn of haar eigen verhaal en kenmerken.