CORNET

Uitzonderlijke bieren ontstaan niet zomaar. Die worden geboren uit creatief vakmanschap. Vanuit de passie om te blijven innoveren bouwde brouwerij Palm daarom een nieuwe micro-brouwerij: De Hoorn. De biermeesters experimenteren er volop met kruiden, hop, fruit en hout. Ze testen er nieuwe combinaties van gist, hop en manieren om het bier te rijpen. De proefbrouwsels zijn om en nabij de 1.000 liter. Precies de inhoud van de vroegste brouwinstallatie.
Word ook klant van De Klok Dranken

CORNET

De historie

Hij was bijna vergaan tot Palm Belgian Craft Brewers in 2014 de 300 jaar oude dorpsbrouwerij De Hoorn in al haar glorie herstelde. De Hoorn was oorspronkelijk een herberg en landbouwbedrijf met ruimte voor paarden, melkvee en graanteelt. Het bedrijf bediende het dorp Steenhuffel, maar ook reizigers op doortocht en het nabijgelegen Kasteel Diepensteyn. Inmiddels is de dorpsherberg geëvolueerd naar een moderne microbrouwerij, waar o.a. het bekroonde CORNET wordt gebrouwen.

CORNET

CORNET is een krachtig blond, Belgisch bier met een alcoholpercentage van 8,5%. Tijdens het brouwproces voegen de meesterbrouwers er eikenhouten snippers aan toe. Dit zorgt voor een unieke smaakbeleving die de balans bewaart tussen de fruitigheid van de gist en de vanille zoetheid van het hout.