Dare to Drink Different

In samenwerking met onze partner Bier&cO presenteren wij de Dare to Drink Different pagina! Hier vind u een geweldige uiteenlopende selectie bieren, wisselende actuele thema’s, maar ook bierkaart- en foodpairingadvies. Reken maar dat er iets voor uw zaak tussen zit! Do you dare to drink different?
Word ook klant van De Klok Dranken

Weihenstephaner Hefeweissbier

 

Nieuw: Weihenstephaner Hefeweissbier nu verkrijgbaar in 20L fust

Het veelgeprezen Weihenstephaner Hefeweissbier (RateBeer score: 98/100) van ’s werelds oudste brouwerij de Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan is nu bij ons ook verkrijgbaar in 20L fust (naast de grotere varianten van 30 liter en 50  liter).  De vaten hebben een cilindervorm die past in de fustenkast en hebben een vlak-schuif aansluiting (type A). Weihenstephaner Hefeweissbier (5,4% ABV) laat zich goed op fust tappen zonder compensatorkraan en geldt als wereldwijde benchmark voor welk tarwebier dan ook. Het aroma en de worden gedomineerd door fruitige tonen waarin banaan en abrikoos de boventoon voeren. Uiterst doordrinkbaar!

Bekijk het artikel hier

 

BrewDog Punk IPA bottle.jpg

 

BrewDog Punk IPA

Punk IPA (5,4% ABV) is hét bier waarmee het allemaal begon voor BrewDog. Deze trans-Atlantische fusion IPA heeft een lichtgouden kleur en aroma’s van tropische vruchten en karamel. De mond wordt geprikkeld door de pittige Nieuw-Zeelandse hop, gebalanceerd met biscuitachtige mout. De zeer fruitige hop geeft een explosie van tropische geuren en smaken. Amper 13 jaar oud en nu al een stijlicoon.

Klik hier voor meer informatie

 

Weihenstephaner Hefeweissbier2

 

 

Weihenstephaner Hefeweissbier

Weihenstephaner Hefeweissbier (5,4% ABV) verdient een aparte vermelding. Het paradepaardje van de brouwerij wordt met speciale gisten volgens het uit 1516 stammende Reinheitsgebot gebrouwen en geldt als wereldwijde benchmark voor welk tarwebier dan ook. Het aroma en de smaak worden gedomineerd door fruitige tonen waarin banaan en abrikoos de boventoon voeren. Sinds kort is dit bier ook beschikbaar in 20L fust.

Klik hier voor meer informatie

 

Rodenbach Fruitage

 

Rodenbach FruitAge

Nieuw verkrijgbaar is de Rodenbach FruitAge: een heerlijk doordrinkbaar fruitbier met een laag alcoholgehalte (3,9% ABV), gemaakt uit jong bier, tweejarig houtgerijpt bier en rode vruchten. Dit uitgebalanceerde fruitbier is fris en zachtzuur; de ideale instap om later de rijpere bieren van Rodenbach te ontdekken of gewoon lekker als dorstlesser!

Klik hier voor meer informatie

 

Jever Fun.jpg

 

Jever Fun

Duitse brouwerijen hebben een naam hoog te houden als het gaat om het brouwen van smaakrijk maar alcoholvrij bier – en ook hier is Jever een van de betere. Menig smaakpanel, zowel in Nederland als (ver) daarbuiten, verkoos Jever Fun (0,3% ABV) tot ‘lekkerste alcoholvrije pils’. Een kleine kanttekening is dat de Duitse regels zeggen dat je bier, dat niet meer dan 0,5% alcohol bevat, alcoholvrij mag noemen terwijl de Nederlandse regels de grens al bij 0,1% leggen. Desalniettemin mag het hier als alcoholvrij verkocht worden.

Klik hier voor meer informatie

 

Cornet1.jpg

 

 

CORNET

CORNET is een krachtig blond, Belgisch bier met een alcoholpercentage van 8,5%. Tijdens het brouwproces voegen de meesterbrouwers er eikenhouten snippers aan toe. Dit zorgt voor een unieke smaakbeleving die de balans bewaart tussen de fruitigheid van de gist en de vanille zoetheid van het hout.

Klik hier voor meer informatie

 

Magners3.jpg

 

 

Magners Cider 

In 1935 richt William Magner, in het Ierse plaatsje Clonmel, Magners Irish Cider op. En omdat je appels nodig hebt om cider te maken, koopt hij er ook direct een nabijgelegen appelboomgaard bij. Magners Cider wordt gemaakt van maar liefst 17 verschillende appelrassen en rijpt twee jaar lang in eiken vaten. Dat kan natuurlijk sneller, maar het zorgt er deels voor dat het haar unieke smaak krijgt.

Klik hier voor meer informatie

 

PALM2.jpg

 

PALM

PALM is een verfrissend Belgisch amber bier van hoge gisting met een unieke, karaktervolle smaak. Het is toegankelijk en vlot drinkbaar dankzij de 5.2% alcohol en de zachte smaak met een aangename bitterheid. Het karakter heeft het bier te danken aan het gebruik van de unieke PALM gist, de zorgvuldig geselecteerde hoppen en diverse speciaalmouten, die het bier ook de amber kleur geven.

Klik hier voor meer informatie

 

LeFort Tripel.jpg

 

 

LeFort Tripel

Dit bier is goudblond van kleur en bevat een alcoholpercentage van 8,8%. LeFort Tripel onderscheidt zich door zijn frisheid, fruitige aroma en een mooie zachte en volle smaak. De hoge gist die voor dit bier gebruikt wordt resulteert in een bier met een vanille- kruidnagelaroma en tegelijk een fruitige smaak van bananen en rode appels. Aangename toetsen van citrus, limoen en rozen maken het bier evenwichtig en tegelijk complex. De volle smaak en de alcohol geven u een warm gevoel dat heel zacht wegvloeit.

Klik hier voor meer informatie

Bierkaart.jpg

 

 

Hulp bij de bierkaart!

De vraag naar mooie bieren blijft stijgen, tegelijkertijd komen er vrijwel dagelijks brouwerijen bij. Een goede bierkaart is tegenwoordig dan ook onmisbaar in elk horecabedrijf. U als ondernemer wilt uw gasten natuurlijk zo goed mogelijk helpen. Dit begint met het maken van een weloverwogen selectie uit het enorme bieraanbod.

Klik hier voor meer informatie

 

Foodpairing.jpg

 

 

Start nu met foodpairing!

Bier en eten: lang leken we ons te beperken tot een pilsje bij de Chinees of bij een plakje leverworst. Niets mis mee, maar er kan zoveel meer. Het is niet veel anders dan bij wijn: je kunt werkelijk alle gerechten met bier combineren, en elk bier leent zich voor een food pairing. Toch blijkt de drempel hoog, en worstelen veel ondernemers met de vraag hoe passende combinaties te maken met bier en gerechten. Vrees niet: food pairing met bier is niet alleen leuk om te ontdekken, u krijgt er gemakkelijk hulp bij van experts.

Klik hier voor meer informatie