Dare to Drink Different

Wil jij jouw gasten verrassen en uitdagen? Met een regelmatig wisselend aanbod van grote en kleine brouwerijen, speciaalbieren, alcoholvrije bieren, soda’s en die nieuwe trend die er misschien wel aan zit te komen? Dat kan met Dare to Drink Different: hét wisselprogramma voor de horeca!
Word ook klant van De Klok Dranken

Hét wisselprogramma voor de horeca

De dranken in het Dare to Drink Different programma zijn speciaal door de biersommeliers van Bier&cO geselecteerd. Zo heeft u elke 2 maanden nieuwe bieren, zonder zelf te hoeven kiezen. Of nou ja, uit een kleine selectie dan. De biersommeliers maken een selectie die bij het moment past. Iedere 2 maanden 5 bieren. 

Dankzij het dorstmakende Dare to Drink Different glas en de Dare to Drink Different taplens, hoeft u niet telkens van glaswerk of taplens te wisselen. Daarnaast kunt u online super makkelijk uw personeel trainen, door middel van video's en whatsapp flyers, waarin de biersommeliers u kort maar krachtig informeren over de dranken. Wilt u uw gasten aanspreken met een coole post op social media? Die krijgt u dan ook opgestuurd!

Do you dare to drink different?

Stappen:

1. Overtuigd? Meld u direct aan, ontvang limited edition promo materiaal en ben altijd als eerste op de hoogte! 

2. Bestel de bieren zoals u gewend bent via onze webshop

3. Download hier alle gave afbeeldingen en filmpjes om te delen met jouw personeel en horecagasten

Hét wisselprogramma voor de horeca!

Bekijk hieronder de selectie voor November en December!

Cornet smoked

Uitzonderlijke bieren ontstaan niet zomaar. Die worden geboren uit creatief vakmanschap. Vanuit de passie om te blijven innoveren herstelde we in 2014 de 300 jaar oude dorpsbrouwerij de Hoorn in al haar glorie. In deze microbrouwerij experimenteren onze biermeesters volop met kruiden,hop, fruit en hout. Hier is CORNET ontstaan.

Smaakomschrijving: Een uniek en krachtig blond bier met een subtiele ‘smoked’ smaak. Verrassend zacht dankzij de rijping op eikenhouten snippers.

Biersoort: Krachtig blond

Alcoholpercentage: 8,5%

Herkomst: Steenhuffel, België

Lekker bij: Gravad lax, gerookte lamsfilet, chocolade cake van de BBQ, stevige/uitgesproken kazen zoals Cabrales

La Trappe Quadrupel

 

Subtiel is ze aanwezig bij Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Berkel-Enschot, de geur van hop, gist en mout. Hier wordt sinds 1884 trappistenbier gebrouwen. De monniken van de abdij staan aan de oorsprong van dit bier. Zij worden in de volksmond ‘trappisten’ genoemd, naar de herkomst van hun orde: het Franse Soligny-La-Trappe. Deze orde kenmerkt zich door soberheid, stilte en de plicht tot liefdadigheid. Eind 19e eeuw vluchtte een kleine groep trappistenmonniken vanuit Frankrijk naar Berkel-Enschot. Daar, in het hart van Brabant, vonden ze een stuk heide met wat hoeven en een schaapskooi. Dit voormalige buitenverblijf van Koning Willem II – de Koningshoeven – omarmden zij als hun nieuwe thuishaven. Ze stichtten er hun klooster en besloten bier te gaan brouwen. Tot op de dag van vandaag vullen zij hun leven hier met gebed en werk. In rust en stilte.

Smaakomschrijving: Karaktervol trappistenbier en naamgever van deze bierstijl. Warm amberkleurig met een crèmekleurige schuimkraag. De volle, verwarmende en intense smaak is moutig met zoete tonen van dadel en karamel.

Biersoort: Quadruppel / Barley

Alcoholpercentage: 10%

Herkomst: Berkel-Enschot, Nederland

Lekker bij: BBQ, spare ribs, hazenpeper, blauwaderkazen, chocolademousse, tiramisu

 

Van Moll Wodan

In 2013 opende Van Moll de eigen brewpub in Eindhoven en was daarmee de eerste brouwerij in de Lichtstad. De brewpub bleek al gauw een creatief smaaklab, waar al vele gedurfde bieren het licht zagen. Het motto: “Als je de oorsprong beheerst, begint het avontuur!” Met traditie en balans als basis wordt een eigenwijze draai aan bierstijlen gegeven. En daar past altijd muziek bij. Da’s pas een smakelijk feestje!

Smaakomschrijving: Een Weizen Wine! Een mooi gebalanceerde smaak van tarwe, weizengist en Amerikaanse hop. Supersmooth. Gevaarlijk. Ganz Toll! 

Biersoort: Weizen wein

Alcoholpercentage: 10,5%

Herkomst: Eindhoven, Nederland

Lekker bij: Gegrilde hert of eend

Kerel stout

De roots van KEREL liggen in het Vlaamse Tielrode, waar het bier vanaf 1980 werd gebrouwen door de familie Verbeeck-Back. Een populair streekbier van weleer, dat na het overlijden van brouwer Jules Verbeeck helaas mee onder de zoden verdween. Toen de Belgische brouwfamilie De Cock in 2015 de vervallen brouwerij kocht, hadden ze geen idee welke rijkdom er verscholen lag in het oude gebouw. Iedereen veronderstelde dat KEREL verloren was gegaan, echter lag er nog één flesje verscholen onder een berg puin in de kelder. De inhoud van het flesje werd door het brouwteam en een team van Belgische experts geanalyseerd om het gist-DNA te achterhalen. Dankzij uitvoerig onderzoek wordt diezelfde gist sinds kort opnieuw gebruikt in de vernieuwd VBDCK brewery (Verbeeck-Back-De Cock), zoals de brouwerij tegenwoordig door het leven gaat.

Smaakomschrijving: Diepdonkerrood, met geuren en smaken van geroosterde koffie en pure chocolade. Bitter en toch fris door de weinige restsuiker: een heerlijke doordrinker.

Biersoort: Stout / Porter

Alcoholpercentage: 5,5%

Herkomst: Tielrode, België

Lekker bij: Gegrilde groenten, oesters, chocolade desserts

De Molen Hel & Verdoemenis

Brouwerij De Molen staat bekend om haar brede en zeer gevarieerde collectie aan bieren, vaak met bijzondere namen als ‘Hel & Verdoemenis’ en ‘Bommen & Granaten’. De brouwerij stelt hoge eisen aan de kwaliteit en wil originele en progressieve bieren creëren. Door de onorthodoxe recepten en brouwprocessen hebben de bieren van De Molen een unieke bitterheid, smaak en aroma, die wereldwijd gewaardeerd wordt. Begin 2021 werd dat weer bevestigd met een prachtige 23e plek in RateBeer’s top 100 lijst van beste brouwerijen ter wereld.

Smaakomschrijving: Een stevig zwart bier gebrouwen met veel donkere mouten die zorgen voor smaken zoals koffie, pure cacao en zwarte bes.

Biersoort: Stout / Porter

Alcoholpercentage: 10%

Herkomst: Bodegraven, Nederland

Lekker bij: Vlees, vette vis en verschillende soorten kazen.