Menu Zoeken Inloggen

Bar-Le-Duc, doe eens lekker natuurlijk!

Bar-le-Duc is een Nederlands mineraalwatermerk waarvan het water gewonnen wordt op de Utrechtse Heuvelrug. Op 140 meter diepte ligt de Bar-le-Duc mineraalwaterbron, vanwaar zij het water direct aan de bron bottelen. Het product komt rechtstreeks uit de natuur. 1000 jaar geleden is dit water op de Utrechtse Heuvelrug gevallen en door de jaren heen verrijkt aan mineralen en gefilterd door de natuur.
Word ook klant van De Klok Dranken

Mineraalwater (plat, bruisend of met smaak) is een gezonde manier om je dorst te lessen. Alle producten bevatten geen calorieën en er worden alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt in het product. Van alle frisdranken is mineraalwater de gezondste keuze.

Bar-le-Duc beseft zich dat het verpakken van mineraalwater impact heeft op het milieu. Vandaar dat ze hun verantwoordelijkheid nemen door de impact op het milieu van hun producten waar mogelijk te verkleinen. Zo zijn ze de enige producent waarvan alle producten verpakt zijn in flessen van 100% gerecycled plastic. Hierdoor hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden voor hun flessen en dat is wel zo duurzaam. Het plastic is afkomstig uit het statiegeldsysteem op 1,5 liter flessen in Nederland en daardoor van zeer hoge kwaliteit.

Op plastic flessen van minder dan 1 liter zit nog geen statiegeld. Bar-le-Duc is er voorstander van om ook op deze flessen statiegeld te gaan heffen, maar tot het zo ver is zoeken zij andere manieren om ervoor te zorgen dat het plastic flesje op de juiste manier in de afvalbak beland.

Dat is reden dat zij de Bar-le-Duc recyclebak ontwikkeld hebben. Deze recyclebak is speciaal ontworpen voor de inzameling van PET flesjes van 0,5 liter of kleiner en daardoor zeer geschikt voor sportverenigingen en scholen. Door middel van duidelijke communicatie op de bak zelf wordt aangegeven dat de recyclebak enkel voor PET flesjes geschikt is.

Een advies: Plaats de recyclebak naast een normale afvalbak. Dit zorgt er voor dat de plastic flesjes beter worden gescheiden. Ga voor de voorwaarden en meer informatie naar https://www.bar-le-duc.nl/recyclebak/

Milieubewust bezig zijn, Bar-Le-Duc doet het!

Bijbehorende Artikelen