Opening nieuw distributiecentrum in Almere

Duvel 6,66%

De Belgische familiebrouwerij Duvel Moortgat bestaat 150 jaar en viert die feestelijke mijlpaal met de introductie van een nieuwe Duvel. Met Duvel 6,66% komt er een iconisch nieuwe blond bij; een toegankelijk bier met de typische Duvel punch. De smaak is zacht, aromatisch en verfrissend fruitig door het gebruik van zes verfijnde hopsoorten. En met een alcoholpercentage van 6,66% is dit mooie Belgische bier lekker doordrinkbaar. Een smaakvolle uitbreiding voor de Duvelfamilie.

Een duivelse combinatie

Het zonnig, warmgeel design van de flesjes doet het al vermoeden. Deze nieuwste in een lange rij Belgische bieren is zacht, vol van smaak en heerlijk doordrinkbaar. Aan het brouwproces van Duvel 6,66% komen maar liefst zes verschillende hopsoorten te pas. Een Duvelse combinatie van de exclusieve Saaz Saaz en Styrian Golding, die net als bij de klassieke Duvel aan de basis liggen, en vier andere vakkundig geselecteerde hopvariëteiten. Het resultaat is een gebalanceerd bier met een frisse, zachte afdronk. Door het gebruik van sinaasappelschil en dryhopping kenmerkt Duvel 6,66% zich door levendige en fruitige aroma’s.  

 CEO Michel Moortgat over Duvel 6,66%:

Op onze jubileumviering wilden we proosten met een toegankelijk, maar ook volmondig blond. Een 100% Duvel, gebrouwen met de beste ingrediënten en met de karakteristieke hergisting op fles. Een bier dat je minstens 666 redenen geeft om het te drinken en dat is gelukt!” Brouwmeester Sam de Belder vult aan: “De basis van deze nieuwe Duvel wordt gevormd door onze lange brouwervaring met aromatische hoppen en het succesvolle IJ Van De Duvel, de samenwerking met Brouwerij ’t IJ van vorig jaar. We hebben onze unieke Duvelgist gecombineerd met een blend van drie expressieve moutsoorten en daarmee een zacht en toegankelijk bier gecreëerd. Doordat we het niet volledig filteren, heeft het een lichte, natuurlijke troebel.