De functie van sportdrank uitgelegd!

In de basis hebben sportdranken twee functies, namelijk hydrateren en het aanvullen van koolhydraten. Koolhydraten worden tijdens het sporten omgezet in glucose, oftewel de brandstof voor energieke spieren. Dus, voor een optimale sportsessie is het belangrijk om op het juiste moment het juiste aantal koolhydraten in te nemen.
Word ook klant van De Klok Dranken

Hypotoon – max. 6gr koolhydraten per 100 ml

De dorstlesser onder de sportdranken, hier draait het vooral om de hydratie! Doordat er weinig tot geen koolhydraten in deze sportdranken zitten, wordt het snel door het lichaam opgenomen. Denk hierbij aan water (met een smaak) zoals bijvoorbeeld de suikervrije AA drink Hydration zero sugar.

 

Isotoon – max. 6-8gr koolhydraten per 100 ml

De isotone sportdrank wordt gedronken tijdens het sporten. Er kan zelfs aangeraden worden om tijdens een langdurige sportsessie (1 uur) elke 15 minuten 250ml isotone sportdrank te drinken. Bekijk hiervoor het nieuwe assortiment van Extran.

 

Hypertoon – meer dan 8gr koolhydraten per 100 ml

Doordat hypertone sportdranken veel koolhydraten bevatten, kost het moeite om dit in het lichaam te verteren. De overtollige koolhydraten worden langzaam opgenomen, wat energie kost. Daarom is het juiste moment om deze sportdrank te drinken ver voor het sporten, voor extra energie of na het sporten, voor herstel van de spieren. De Klok Dranken biedt een ruim assortiment aan high energy dranken zoals bijvoorbeeld de AA Drink High Energy.

 

Herstel

Na een wedstrijd of sportsessie hebben uw spieren de nodige schade opgelopen. Om die spierschade weer te herstellen zijn aminozuren van essentieel belang. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en worden bijvoorbeeld uit proteïne shakes gehaald. AA Drink heeft een ready-to-drink variant gelanceerd, met en zonder toegevoegde suiker: Full/Smart Recovery.

 

Kies bewust!