Opening nieuw distributiecentrum in Almere

’N TOEBACK - ENIGMA SINGLE HOP SPECIAL 4

De Single Hop Specials van ‘n Toeback tillen elke keer een andere markante hopsoort op het podium, om het de spotlights te geven die het verdient. Deze vierde editie staat geheel in het teken van de Australische Enigma hop. En let op, want ook deze special is zoals altijd beperkt verkrijgbaar.

MYSTERIEUZE GEDAANTEVERWISSELAAR

'n Toeback (9%) van Scheldebrouwerij is een hoppige veelpoot. Een flexibele krachtpatser. Hoewel het zwaar blonde basisbier telkens ongewijzigd blijft, verandert het karakter toch met ieder brouwsel door het inzetten van één unieke hopsoort. Deze hop wordt maar liefst viermaal ingezet tijdens het brouwproces: eerst als bitterhop aan het begin van de kook en aan het eind nog als aromahop. Vervolgens een fikse vleug in de whirlpool en tenslotte nog door middel van dry hopping tijdens het lageren. Deze Enigma editie heeft fraaie toetsen van rood fruit en heerlijk frisse tonen van witte druif die doen denken aan een strakke, witte wijn.

Alle Toeback edities zijn schitterende begeleiders van fusion cooking en street food. De bieren kunnen bitterheid en vetten aan, en zeker ook scherpte en kruidigheid. Het bier matcht uitstekend met pittige worst, noten, gedroogd fruit en karakteristieke kazen, en is daarmee een held naast iedere borrelplank.

‘N (straffe) Toeback betekent vrij vertaald ‘een zware klus’ en met een reden: het is bepaald geen flierefluiter en verdient aandacht en geduld. Voor de drinker zonder haast, ‘N hoppig bier dus met pit.

Eerder verschenen in deze reeks: 1. Sabro - 2. Idaho7 - 3. Talus

Bier In Balans

Ook deze limited edition van Scheldebrouwerij is gebrouwen volgens hun vaste, vertrouwde filosofie: Bier in balans. Van niets te veel, en van niets te weinig. Dit is de overtuiging waar de brouwers al bijna 30 jaar voor staan. Het resultaat is wederom een spannende, bijna verraderlijke blonde gigant die niet teleurstelt en zeker niet verveelt.

Verpakt per 12

Alle Scheldeflessen (33cl) worden tegenwoordig verpakt per 12 stuks en vrijwel hun gehele, vaste assortiment is tevens verkrijgbaar op vat (20lt). Bent u als ondernemer geïnteresseerd in hun producten, de diverse mogelijkheden en/of wilt u een gratis kennismakingsbox aanvragen? Bezoek de sales site van Scheldebrouwerij voor impressies, informatie en bij vragen.