Opening nieuw distributiecentrum in Almere

Franziskaner Weizenbieren

Franziskaner is een bijzondere Weizen, waarvan de oorsprong teruggaat naar het Franziskaner klooster in 1363. Het is wereldwijd de nummer 2 van Duitse Weizenbieren en wordt gebrouwen volgens de strenge normen van het Reinheitsgebot.

Franziskaner roots

De Spaten-Franziskaner Brau is ontstaan uit een samenvoeging van de Spaten-Brauerei en de Franziskaner Brauerei. De geschiedenis van de Spaten-Brauerei gaat terug naar 1397. In 1622 wordt de brouwerij overgenomen door Georg Spaeth, die meteen zijn familienaam verwerkt in de naam van de brouwerij. Ruim 30 jaar eerder dan de Spaten-Brauerei, in 1363, wordt de Franziskaner-Brauerei opgericht. Seidel Vaterstetter wordt beschouwd als de oprichter. De naam 'Franziskaner' is afgeleid van de Franciscanaanse klooster schuin tegenover de brouwerij.

In 1807 neemt Gabriel Sedlmayr de Franziskaner-Brauerei over. Gezien de economische crisis die is ontstaan na de Eerste Wereldoorlog besluiten beide brouwerijen in 1922 samen te gaan. De Spaten-Franziskaner Brau groeide uit tot een grote brouwerij in Duitsland. Nog altijd zijn afstammelingen van de Sedlmayrs grotendeels eigenaar van de brouwerij.

Details
  • Bierstijl: Weizen

  • Alcohol: 5.0%

  • Categorie: Fris en fruitig

  • Spijzen: Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen

  • Drinktemp.: 5 °C

  • Volume: 50 cl / 20L

  • Drinkmoment: Terras, In goed gezelschap, Bij het eten

  • Gisting: Bovengistend

https://franziskaner-weissbier.de/