HAAL MEER RENDEMENT UIT DE KANTINE!

Wist u dat er jaarlijks 85 miljoen aan omzet weglekt in Nederlandse sportkantines terwijl de kantine een belangrijke bron van inkomsten is bij sportverenigingen. Bij De Klok Dranken willen wij u graag adviseren en helpen om het maximale rendement uit uw assortiment te halen! Wij hebben voor u een overzicht gemaakt met handige Tips&Tricks waarmee u uw assortiment kan optimaliseren!
Word ook klant van De Klok Dranken
Wist u dat er jaarlijks 85 miljoen aan omzet weglekt in Nederlandse sportkantines terwijl de kantine een belangijk bron van inkomsten is bij sportverenigingen.

1. Organiseer evenementen binnen de vereniging: Een leuke bingo of een quiz is een goede manier om de kas van de vereniging te spekken en creëert sfeer en samenhorigheid binnen de club. Naast leden die deze evementen bezoeken trekt u ook eventuele kenissen aan van deze leden die leiden tot extra omzet. Win-Win dus!

2. Zorg voor een goede marge: Ken uw eigen inkoopprijzen en bepaal de marge, bij eventuele acties zal uw marge dan groter zijn. zorg daarbij voor een goede mix tussen producten met een grotere marge en een kleinere marge. Denkt u hieraan aan producten zoals ranja(Slimpie) of koffie. Allebei producten die een ’’must’’ zijn in elke sportkantine waar een groot percentage aan marge op zit!

3. Presentatie is de sleutel!: Maak gebruik te maken van zogehete presentatiemeubelen. Zorgt u ervoor dat de prijzen duidelijk zijn aangegeven. Op deze manier kunt u gemakkelijk uw producten onder de aandacht brengen bij de leden van de vereniging.

4. Biedt iets speciaals aan: Dit kan in de vorm van een lokale snack of een heerlijke creatie uit eigen keuken wat (bijna) alleen bij u te verkrijgen is. Hiermee onderscheidt u zich van andere sportkantines en zorgt u ervoor dat zowel leden als aanhang terug komen voor uw snack!

Wist u dat er jaarlijks 85 miljoen aan omzet weglekt in Nederlandse sportkantines terwijl de kantine een belangijk bron van inkomsten is bij sportverenigingen.

5. Koffie, het zwarte goud!: Op koffie zit een hoog margepercentage, door koffie aan te bieden in al haar varianten bied u uw leden meer keuze en kunt u extra verdienen aan dit ’zwarte goud’. Denkt u bijvoorbeeld aan een latte macchiato, een cappucino of een heerlijk kopje koffie verkeerd!

6. Bijverkopen werkt!: Simpele vragen of uw leden bij hun aankoop iets willen drinken stimuleert de omzet met 20% aangezien 2 op de 10 mensen iets extras erbij zullen bestellen. Dit alleen door doodnormaal een vraag te stellen!