Moet u met uw sportkantine ook meegaan met de horeca trends & hypes?

In de horecamarkt wordt de ene trend door de volgende hype in rap tempo opgevolgd. Van een gin & tonic tot een alcoholvrije beertail, weer door naar de traditionele kopstoot. Trends zorgen ervoor dat horecaondernemers maximaal rendement kunnen behalen, hun gasten blijven verrassen en zich kunnen onderscheiden van de buurman.

Sporters en supporters nemen deze trends ook mee naar de kantine. Het verloop is dan wel minder snel, maar ze zijn zeker aanwezig! De Klok Dranken geeft u graag tips om op een eenvoudige manier de horecatrends toe te passen en terug te verdienen!

 

Trends in een blikje

Meegaan met een trend hoeft niet persé heel moeilijk te zijn. Een kantine kenmerkt zich namelijk ook vaak door de laagdrempelige sfeer die er hangt. Probeer bijvoorbeeld eens premix blikjes. Deze zijn er met diverse soorten trendy mixdrankjes. Bijvoorbeeld de Grodon's Gin & Tonic of de Peachtree Fizzy. Blik en de sportkantine gaan al jaren hand in hand. En blik is ook hip! Dus makkelijker dan deze trend omarmen wordt het niet. Wist u dat een premix het best verkoopt bij een prijspunt van twee keer de bierprijs? Pak uw marge!

Klik hier voor ons assortiment premix.

Duurzame alternatieven

Duurzaamheid, biologisch en milieuvriendelijkheid spelen een steeds grotere rol in onze samenleving. Maar hoe kunt u in de sportkantine nu bijdragen aan een beter milieu? U kunt natuurlijk uw eigen energie opwekken door één speelveld op te offeren en vol zetten met zonnepanelen… maar u kunt ook klein beginnen. Dit door bijvoorbeeld eenvoudig duurzame alternatieven te gebruiken voor al uw disposables. Van papieren rietjes tot bamboe bestek. Het werkt evengoed als de plastic varianten en het laat uw bezoekers zien dat u bezig bent met een beter milieu!

Klik hier voor onze duurzame alternatieven.

Gezond

Gezond(er) eten en drinken is een trend die al langer speelt in de sportkantine. Echter, de suikerrijke en vettere producten blijven razend populair, want wie lust er nu geen broodje frikandel na de wedstrijd? Om in al de wensen van uw kantinebezoeker te voorzien is het daarom niet wenselijk om het volledige assortiment om te gooien. Wel kunt u proberen een aantal gezondere alternatieven aan te bieden naast uw standaard assortiment. Zo kunnen de bezoekers die opzoek zijn naar een gezonde snack of suikerarm drankje dit ook bij u vinden. Daarnaast laat u de overige gasten langzaam kennis maken met een aantal goede alternatieven.

Klik hier voor een aantal gezonde alternatieven.

Alcoholvrij bier

Alcoholvrije drankjes hebben al lang niet meer dat stoffige imago dat ze vroeger hadden. Ja, een gewoon pilsje blijft het populairst maar iemand van de tegenpartij zal toch de BOB moeten zijn. Tegenwoordig zijn er zoveel alcoholvrije keuzes dat alcoholvrij drinken niet meer saai is. Biedt uw "Bobbende" bezoekers een interessant assortiment alcoholvrije dranken en ze zullen zeker weten meer bestellen dan dat ene frisje.

Klik hier voor ons assortiment alcoholvrije bieren.

Moet u met uw sportkantine ook meegaan met de horeca trends & hypes?