Opening nieuw distributiecentrum in Almere

Toevoeging in het assortiment: Japanse Whisky's

In de afgelopen jaren zijn Japanse whisky's uitgegroeid tot een belangrijke speler op de wereldwijde whiskymarkt, die zowel liefhebbers als kenners weet te boeien. Ook De Klok Dranken heeft nu vier Japanse Whisky’s in het assortiment opgenomen.

Onderscheidende kracht

Hierbij wat extra informatie om te begrijpen wat deze whisky's onderscheidt en waarom ze zo populair zijn.

Je kan je afvragen of Japanse whisky's echt authentiek zijn. Het antwoord is volmondig ja. Hoewel de kunst van het whisky maken oorspronkelijk uit Schotland komt, heeft Japan de afgelopen eeuw het vakmanschap zorgvuldig verfijnd, waarbij het inspiratie putte uit traditionele Schotse methodes terwijl het zijn eigen culturele nuances en innovatieve technieken introduceerde.

Japanse whiskymakers houden zich aan strikte normen voor kwaliteit en vakmanschap en gebruiken methoden zoals fermentatie met gemoute gerst, distillatie met koperen distilleerkolven en rijping in zorgvuldig geselecteerde eiken vaten. Wat je ook kan verwachten van Japan is dat ze met aandacht voor detail whisky’s maken.

De Japanse cultuur legt een sterke nadruk op meesterschap en verfijning, eigenschappen die weerspiegeld worden in de kunst van het whisky maken. Dit heeft zeker bijgedragen aan de mystiek rond Japanse whisky's, waardoor ze erg gewild zijn bij verzamelaars en liefhebbers. Tel daar de schaarste van het product op en je hebt een gewild product!

Ons assortiment

Nikka Days: Nikka Days is een veelzijdige en toegankelijke whisky die bekend staat om zijn zachte en mellow karakter. Gemaakt door Nikka Whisky, een van Japans meest gewaardeerde distilleerderijen, biedt deze blended whisky een harmonieuze balans van fruit, vanille en subtiele eikenhouten noten, waardoor het een ideale keuze is om aan te nippen of te mixen in cocktails.

Nikka from the Barrel: Nikka from the Barrel is een krachtige en robuuste whisky die zijn naam eer aandoet. Gemengd uit mout en graan whisky's, straalt het complexiteit uit met lagen van kruiden, karamel en eikenhout, culminerend in een warme, aanhoudende afdronk. Deze whisky is een voorbeeld van Nikka's toewijding aan uitmuntendheid en innovatie, waardoor hij alom geprezen wordt door whiskyliefhebbers wereldwijd.

Suntory Toki: Geïnspireerd door het concept van "toki", wat tijd betekent in het Japans, is Suntory Toki een verfrissende en levendige whisky die de essentie van de moderne Japanse cultuur weergeeft. Gemaakt van zorgvuldig geselecteerde mout- en graanwhisky's, straalt het scherpe, citrusachtige smaken uit met een vleugje zoetheid en een schone, zachte afdronk. Veelzijdig en toegankelijk, Suntory Toki is perfect om puur van te nippen of te mixen in cocktails, waardoor het een geliefde keuze is voor whiskyliefhebbers van alle niveaus.

Hibiki Harmony: Een meesterwerk van Suntory, de oudste whiskydistilleerderij van Japan, Hibiki Harmony belichaamt de kunst van het mengen met gratie en finesse. Het combineert mout en graan whisky's van verschillende leeftijden en biedt een symfonie van smaken, waaronder delicate bloemige noten, weelderige fruitigheid en hints van Japans eikenhout. Elegant en harmonieus, Hibiki Harmony is een bewijs van Suntory's nalatenschap van vakmanschap en innovatie.