Opening nieuw distributiecentrum in Almere

Zomers genieten met Kasteel en Filou

Kasteel en Filou serveren de zon in je glas. Van verfrissend blond over een zachte tripel tot een stevig kriekenbier en het bier van de eeuwige zomer: de verscheidenheid aan smaken en stijlen biedt voor ieder wat wils. Welk speciaalbier serveer jij straks op het terras?

Lekker blond: Filou & Kasteel Xtra

Geen zomer zonder een verfrissend blond biertje. Daarom voorziet Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck uit België twee uitersten: Filou (8,5%) en Kasteel Xtra (4,5%). De eerste, Filou, is een speelse tripel die jongleert met Belgische en Tsjechische aromahoppen. De milde fruitigheid en subtiele hopbitterheid komen samen in een zacht smaakpalet dat je katapulteert richting een volgende slok.

Kasteel Xtra is een licht troebel, strogeel bier van hoge gisting. Voor dit Kasteelbier combineert de brouwer Xtra smaakvolle moutsoorten met een flinke dosis bitter- en aromahoppen. Terwijl de blend van Europese hopsoorten diepgang brengt in het bittere smaakpalet, geeft de Amerikaanse aromahop het bier toetsen van pompelmoes, passievrucht en perzik. De dry-hopping tot slot zorgt voor een mooie droge afdronk.

Een tripel met een zacht karakter of een laag alcoholisch bier met een volmondige smaak: kies je favoriet of zet beide stijlen op de kaart.

Lekker blond: Filou & Kasteel Xtra

Wie denkt aan sterke fruitbieren, denkt aan Kasteelbier. Eerst was er Kasteel Rouge, een sterk kriekenbier dat wordt gebrouwen op basis van Kasteel Donker. De robijnrode kleur, de stevige schuimkraag en de zoete aanzet resulteren in een speciaalbier met een volmondige smaak en subtiele toetsen van krieken. Sinds de lancering in 2007, is Kasteel Rouge uitgegroeid tot een segment. Tegenwoordig is het aantal rougebieren niet meer op één hand te tellen. Toch blijft de originele rougesmaak ongeëvenaard.

Terwijl andere brouwers sleutelen aan het recept van hun eigen sterk kriekenbier, ging Vanhonsebrouck achter de schermen op zoek naar een nieuwe smaakbeleving voor de consument. Net voor de start van deze zomer, opende de brouwer een vat vol frambozen. Dat mag je quasi letterlijk nemen, want Kasteel Rubus Framboise (7%) wordt gebrouwen met echte frambozen.

Door het gebruik van echte frambozen is Kasteel Rubus Framboise een prachtig bier geworden met een fijn parelende schuimkraag. Tijdens het uitschenken lijkt het alsof je staart naar de zonsopgang. De geur neemt je dan ook meteen mee naar de zomer. In de neus valt een licht moutige ondertoon op, terwijl de rijpe frambozen alle zintuigen prikkelen. Ook qua smaak schreeuwt het nieuwe Kasteelbier zomer. Het smaakpalet is perfect gebalanceerd tussen de zoete rijpe vruchten en de licht bittere ondertonen. Tot slot geniet je van een fruitige droge afdronk die het bier makkelijk drinkbaar maakt.

Krieken en frambozen op één kaart? Het belooft een zwoele zomer te worden!