LIEFMANS ALCOHOLVRIJ

Liefmans alcoholvrij is met een alcoholpercentage van minder dan 0,5% het perfecte drankje voor als je de volgende ochtend vroeg op moet en fit wil zijn of om een andere reden minder alcohol wil drinken.
Word ook klant van De Klok Dranken

LIEFMANS ALCOHOLVRIJ

Waarom komt Liefmans met Liefmans alcoholvrij op de markt?
Liefmans Fruitesse is een lekker, fruitig bier met een alcoholpercentage van 3.8%. Dat is dus al een licht bier maar is geen optie voor iemand die geen alcohol drinkt of wil/kan drinken. Liefmans merkte dat er vanuit de markt meer en meer vraag kwam naar niet alcoholische bieren omdat mensen steeds bewuster met gezondheid en hun leefstijl omgaan. Bijna de helft (45%) van de bierdrinkers kiest weleens bewust voor bier met minder alcohol. De helft (52%) ziet daarbij alcoholvrij bier als een goed alternatief voor andere alcoholvrije dranken.

Voor wie is Liefmans alcoholvrij?
Liefmans alcoholvrij is met een alcoholpercentage van minder dan 0,5% het perfecte drankje voor als je de volgende ochtend vroeg op moet en fit wil zijn of om een andere reden minder alcohol wil drinken. Zo hoef je geen borrel of feestje te missen en kun je blijven genieten van de frisse smaak van Fruitesse. Feel free to do whatever you want! Liefmans alcoholvrij mag in Nederland aan minderjarigen verkocht worden maar wij adviseren dit niet.

Hoe komt Liefmans alcoholvrij tot stand?
Wordt de Fruitesse gebrouwen en alcoholvrij gemaakt of wordt er een andere techniek gebruikt?
Er zijn twee mogelijkheden om alcoholvrij bier te maken. Je kunt bier brouwen, met gisting dus, en daarna de alcohol eruit halen of je kunt ervoor zorgen dat je brouwsel alcoholvrij blijft door de gisting tijdig stop te zetten. De Liefmans brouwers kozen de tweede optie omdat bij het weghalen van de alcohol na volledige gisting, ook vaak de smaak of het typische karakter verloren gaat. Ze hebben gekozen om de vergisting zelf te beïnvloeden. Door de gist op een zeer lage temperatuur te laten werken wordt er slechts weinig of geen alcohol gevormd. Je zou dus kunnen zeggen dat Liefmans Fruitesse alcoholvrij een bijna niet gefermenteerd brouwsel is.

Wat is het verschil tussen alcoholvrij, alcoholarm en 0,0% bier?
Het verschil zit voornamelijk in regelgeving. Voor Nederlandse brouwers geldt de bierverordening, die stelt dat alcoholvrij bier niet meer dan 0,1% alcohol mag bevatten. De bierverordening geldt echter niet voor buitenlandse brouwers die bier naar Nederland importeren. In Belgisch bier mag maximaal 0,5% alcohol aanwezig zijn, om alcoholvrij genoemd te mogen worden. De aanduiding 0,0% mag alleen gebruikt worden als er helemaal geen alcohol in het product zit. Door het alcoholpercentage van minder dan 0,5% is Liefmans Alcoholvrij dus Belgisch alcoholvrij bier.

Is Liefmans Fruitesse alcoholvrij vergelijkbaar met Liefmans Fruitesse 3.8 %?
Het profiel van het bier alsook de samenstelling en de kleur zijn zeer gelijkaardig. Ook voor de niet alcoholische versie werden dezelfde ingrediënten gebruikt als voor de 3.8 % Fruitesse: water, gerstemout en sap van rood fruit.
Een echte Liefmans Fruitesse lover zal zeker ook de alcoholvrije variant waarderen. Ook voor wie geen alcohol drinkt en nog nooit Liefmans Fruitesse geproefd heeft, is dit fruitige, alcoholvrije bier een goede optie. Net als de Fruitesse 3.8 % is ook deze alcoholvrije Fruitesse een lekker, verfrissend en fruitig drankje dat uitermate geschikt is als aperitief of als dorstlesser.