Opening nieuw distributiecentrum in Almere

Zoals voorspeld: Lindemans pakt uit met Tarot.

Kijk me diep in de ogen en ik onthul jou het mysterie van TAROT. Het verhaal brengt ons terug naar de belle époque, een periode waarin tarotkaarten een mystieke betekenis kregen. De naam refereert naar het oude kaartspel dat werd gebruikt voor divinatie en esoterische doeleinden. De kaarten worden hoofdzakelijk gebruikt voor amusement en waarzeggerij en hebben net als lambiek een eeuwenoude traditie.

Lindemans Tarot d'Or en Tarot Noir

Al meer dan 200 jaar produceert Brouwerij Lindemans traditionele lambiek op de historische site in Vlezenbeek. Vorig jaar nam de familiale brouwerij een tweede productiesite in Ruisbroek in gebruik, waar uitsluitend bieren van hoge gisting worden gebrouwen.

Tarot d’Or is een menging van hogegistingsbier en lambiek waaraan mango, limoen en honingmeloen zijn toegevoegd. Het aangename aroma verwijst naar exotisch fruit met nuances van rijpe peer. De smaak is vol, sappig en rond. Het bier heeft een mooie zoetzuurbalans en een aangename, soepele afdronk.

Tarot Noir is eveneens een menging van hogegistingsbier en lambiek waaraan bosbessen, zwarte bessen en zwarte vlierbessen zijn toegevoegd. Het bier kleurt diep robijnrood in het glas een intens aroma van donker en rood fruit. De natuurlijke smaak is sappig en rond en doet denken aan rode en zwarte bessen met een toets van kersen. Tarot Noir heeft een mooie aciditeit en een verrassend zachte en frisse afdronk.

Vanwaar Tarot?

Het merkverhaal van de Tarot-bieren is duidelijk gelinkt aan het merkuniversum van Lindemans en brengt ons terug naar de belle époque. Tarot is een kaartspel, ontstaan in de middeleeuwen en gebruikt voor amusement en waarzeggerij. Net als lambiek boogt het op een lange traditie. Op het etiket wordt een waarzegster afgebeeld die als het ware voorspelt: “Ik onthul je een toekomst waarin een mysterieuze onbekende met een fruitig karakter en betoverend aura je pad kruist. Een magische aanwezigheid die al je zintuigen prikkelt en smaakt naar meer.’ Laat deze heerlijke toekomst op je afkomen en geniet intens!”

20230619 Paginabreede afbeelding de Klok Content Pagina