Menu Zoeken Inloggen

Lowlander Winter IPA - Gebrouwen met gedoneerde kerstbomen

Als botanisch brouwer gelooft men bij Lowlander dat goede smaak ook duurzaam kan zijn. Toen ze in januari 2018, tijdens een rondje hardlopen, de straten vol zagen liggen met afgedankte kerstbomen kregen ze het idee hier een winterbier van te brouwen.

Word ook klant van De Klok Dranken

Lowlander riep in december alle Nederlanders op hun boom niet weg te gooien maar aan hun te doneren. Lowlander haalde zo’n 150 kerstbomen op, plukten de naalden en brouwden daar hun Winter IPA mee. 

 

Draag Je Naaldje Bij

Deze oproep had veel impact. Door deze bewustwording ontstond het idee om samen met Adopteer een Kerstboom een biologisch, duurzaam Lowlander kerstbomenbos te kweken. Zo wordt er een duurzaam alternatief geboden voor een gezellige kerst én zijn er jaarlijks genoeg verantwoorde bomen om de Winter IPA met sparrennaalden te kunnen brouwen; een bier wat niet alleen goed smaakt maar ook goed doet.

Het idee is simpel: voor elke Winter IPA die Lowlander verkoopt doneren ze €0,05 aan Adopteer een Kerstboom. Hiermee planten we samen het Lowlander kerstbomenbos. Op die manier creëren we langzaam een duurzaam alternatief voor de 2,5 miljoen kerstbomen die nu jaarlijks in Nederland worden verkocht en veelal weggegooid. Doet u mee?

 

Over Lowlander Winter IPA

Geen donker en zwaar winterbier. Lowlander gaat tegen de stroom in met een verfrissende 5% Winter White IPA, gebrouwen met spar en jeneverbes. Dit bier combineert de hoppige en gebalanceerde bitterheid van een traditionele IPA met fris tarwemout van een witbier. Met aroma’s die doen denken aan een winterse boswandeling en een hoppig citruskarakter is de Winter IPA een verrassend verfrissend bier voor korte, donkere dagen. Heerlijk om te drinken tijdens de borrel maar ook om te gebruiken in onderstaande beertail.

Leuk detail

Elke fles heeft een andere letter, geïnspireerd op de typische Nederlandse traditie om elkaar chocoladeletters te geven.

 

Winter's Breakfast

Inspireer uw gasten met deze beertail, een cocktail met bier. 

Winter's Breakfast is een beertail met een verfrissende zoete en bittere bite die de smaken combineerd van de Winter IPA en haar smaken van dennenaalden en jeneverbessen. 

Om deze beertail te maken heeft u nodig:

  • 50ml Lowlander Winter IPA
  • 30ml Gin
  • 15ml citroen sap
  • 1 theelepel marmelade 
  • IJs
  • (optioneel) een dennentakje of een takje thijm

 

Vul een coupe-glas met ijs om het te koelen. Vul daarna een shaker met alle ingrediënten en schud deze. Haal en het ijs uit de coupe en schenk daarna de beertail met een zeef in het glas. Verbrand het dennentakje of thijm takje licht voor het aroma en serveer in het glas. 

 

 

Draag Je Naaldje Bij

Bijbehorende Artikelen