Magners Cider

In 1935 richt William Magner, in het Ierse plaatsje Clonmel, Magners Irish Cider op. En omdat je appels nodig hebt om cider te maken, koopt hij er ook direct een nabijgelegen appelboomgaard bij. Magners Cider wordt gemaakt van maar liefst 17 verschillende appelrassen en rijpt twee jaar lang in eiken vaten. Dat kan natuurlijk sneller, maar het zorgt er deels voor dat het haar unieke smaak krijgt.
Word ook klant van De Klok Dranken

Magners Cider

Allemansvriend in de goede zin van het woord

Ierse cider is minder droog dan de Engelse varianten en daarom veel toegankelijker voor het Nederlands publiek. Magners Irish Cider is als het ware de Merlot onder de ciders: een echte allemansvriend. Maar dan wel in de goede zin van het woord en met wat minder alcohol: 4,5%. De productie van cider lijkt overigens meer op het maken van wijn dan op het brouwen van bier.

Iers succesverhaal

Magners Irish Cider is een waar succesverhaal. In minder dan 10 jaar groeide het aandeel in de biermarkt van 2,8% tot meer dan 10%. Magners wordt geëxporteerd naar ruim 50 landen wereldwijd en blijft nog altijd gestaag groeien. Wilt u dus een lekkere, doordrinkbare cider in uw assortiment, dan is Magners een uitstekende keuze.