Opening nieuw distributiecentrum in Almere

Masca del Tacco: Zuid-Italiaanse warmte in een fles

Masca del Tacco is in 2010 opgericht door Felice Mergè en zijn vader Armando in de provincie Brindisi (Puglia). Bij Masca del Tacco staan traditie, identiteit en territorium hoog in het vaandel maar ook passie, toewijding en ervaring zijn waarden die door het bedrijf gedeeld worden. Het wijnhuis verbouwt lokale druiven en maakt gebruik van de potentie van de bodem waardoor de wijnen zowel een moderne als unieke historische uitdrukking hebben.

Masca del Tacco

Felice Margè richtte in 2010 Masca del Tacco op en kocht maar liefst 200 hectare wijngaarden door heel Apulië om er topwijn te maken. Geen druiven meer van zelfstandige druiventelers, maar perfecte controle op de teelt en het onderhoud in de wijngaard. Apulië brengt wijnen voort waar veel Nederlanders dol op zijn, zoals de Primitivo di Manduria. Die van Masca del Tacco heet Lu Rappaio en is een prachtig voorbeeld van de Primitivo druif. Intens donker fruit, hints van confituur, rozemarijn en bosgrond kernmerken de geur, de smaak is krachtig en mondvullend.

Net zo eigen aan de regio is de Fiano druif. Bij Masca del Tacco noemen ze hem liefdevol ‘het druifje’, L’Uetta. Sappig wit is het, maar met ruggengraat. In het aroma vallen meloen, peer en citrus op; een perfecte wijn bij vis en zeevruchten, maar ook bij Thaise gerechten.

De rosé van Masca del Tacco heet Susumaniello Rosato. Explosief in de neus met sensaties van rode bosvruchten zoals rode bessen en aardbeien, gevolgd door citrusachtige hints en een elegante bloemengeur. Van rozen tot groene thee met sappigheid en frisheid zonder de elegantie te verliezen. Susumaniello is een herontdekte druif die groots rood oplevert, intens van smaak en met aroma’s van donker bosfruit, tabak en kruiden. Elegant en krachtig met rijpe tannines, smakelijk en met een lange afdronk.