No or low alcohol

Matigen is niet langer taboe; meer dan een kwart van de jongeren beschouwt zichzelf als niet-drinker en kiest steeds vaker voor low & no. Tegelijkertijd is die consument kritisch op kwaliteit en smaak, tegenover een beperkt en eenzijdig aanbod van low & no craft bieren. Smaak en karakter gaan verloren wanneer alcohol wordt verwijderd na het brouwen, wat vaak gecompenseerd wordt door het toevoegen van zoete en kunstmatige smaakstoffen.
Word ook klant van De Klok Dranken

Dat kan ook anders!

Botanisch brouwer Lowlander biedt een assortiment bieren aan met 0% alcohol en 100% smaak. Chief Botanical Officer en oprichter Frederik Kampman: “vorig jaar lanceerden we onze Lowlander 0.00% Wit; een van de eerste natuurlijk gebrouwen, écht alcoholvrije craft bieren, met 100% natuurlijke smaak zoals je van ons gewend bent. Dat dit bier al snel één van onze hardlopers werd laat zien dat de consument bewuster dan ooit is maar ook kwaliteit verlangt.”

Het succes

Na het succes van Lowlander 0.00% Wit komt de brouwer nu met twee nieuwe alcoholvrije bieren waaronder een 0.3% I.P.A.; het neefje van de prijswinnende Lowlander Indonesian Pale Ale. Geïnspireerd op reizen van de Lowlanders naar Sri Lanka is dit bier gebrouwen met tropische en ‘juicy’ mango, kardemom en sinaasappel.  

Daarnaast is er de (gecertificeerd biologische) 0.3% Organic Blonde Ale - gebrouwen met wilde vlierbessen en rozenbottel. Frederik: “Europa is de snelst groeiende markt voor biologische bieren en met de liefde voor de natuur in ons bloed was het niet meer dan logisch dat we deze certificering graag aan ons assortiment botanisch gebrouwen bieren toevoegen.”