Menu Zoeken Inloggen

OXFORD LANDING

Veel beroemde wijngebieden in Europa zijn in de directe omgeving van rivieren gelegen. De Garonne in Bordeaux bijvoorbeeld en de Rijn of de Moezel in Duitsland. In Australië is er de Murray. Met 2508 kilometer de langste rivier van Australië. In het laatste decennium is wijnhuis Oxford Landing drie keer zo groot geworden door de creatie van een inheems bos nabij de wijngaard. Water is schaars in Australië en erg belangrijk voor Oxford Landing. Ondanks de aanwezigheid van de Murray rivier, denkt het bedrijf niet lichtzinnig over irrigatie. Bij Oxford Landing draait alles om duurzame wijnbouw.

Word ook klant van De Klok Dranken

Oxford Landing Estates Cabernet Sauvignon - Shiraz
Wijnomschrijving: Geconcentreerde rode wijn met kenmerkende aroma’s van rode bessen, munt en vanille. De Cabernet Sauvignon zorgt voor de stevige body en structuur. De Shiraz bepaalt de kruidigheid en rijkdom.
Wijn & spijs: Komt het beste tot zijn recht in combinatie met rood vlees, gevogelte en rijke kazen.

Oxford Landing Estates Sauvignon Blanc
Wijnomschrijving: Strogeel van kleur met een lichtgroene tint. Deze verfrissende crispy Sauvignon Blanc heeft mooie aroma’s van grapefruit, groene papaja, guave en hints van brandnetel. Het levendige palet heeft citrusvruchten en heerlijke lagen van tropisch fruit en citroen.
Wijn & spijs: Heerlijk in combinatie met couscous, garnalen, forel, Sint Jacobsschelpen, kipgerechten en gerechten met venkel.

Oxford Landing Estates Chardonnay
Wijnomschrijving: Lichtgoudgeel van kleur met een levendige groene tint. Aroma’s van verse perziken, citrus en honingmeloen. De wijn heeft een goede structuur en in de smaak verse citrusvruchten. Een fijne romige textuur en tenslotte een prikkelend zuurtje in de afdronk.
Wijn & spijs: Heerlijk bij rijke visgerechten met romige saus, gegrilde vis van de barbecue en salades met gerookte kip.

Oxford Landing Estates Shiraz
Wijnomschrijving: Dieprode wijn met aroma’s van zwarte kersen en pruimen. Met hints van viooltjes en witte peper en smaken van zwarte bessen, bramen en pruimen. In
de smaak tonen van specerijen en chocolade en een sappige afdronk.
Wijn & spijs: Combineer Oxford Landing Shiraz met mals lamsvlees of met een sappige biefstuk van de grill.

Oxford Landing Estates Merlot
Wijnomschrijving: Wijn met een dieprode kleur, waarin een paarse gloed. In de neus aroma’s van seringen en fruit, met hints van frambozen, anijs en zoethout. Subtiele,
fluweelzachte tannine kenmerken de smaak. In het begin een smaak van pruimen en frambozen op het eind.
Wijn & spijs: Serveer deze mooie Merlot bij gemarineerde beenham uit de oven of bij kip en kalkoen.

Bijbehorende Artikelen