Paddy Irish Whiskey

De naam Paddy is afgeleid van Patrick J. O’ Flaherty, die in 1882 als vertegenwoordiger in dienst trad van de Cork Distilleries Company. Door zijn inzet werden de whiskies van deze distilleerderij overal in Ierland verkrijgbaar. In de volksmond veranderde zijn naam al snel in die van Paddy.
Word ook klant van De Klok Dranken

Het verhaal van Paddy

Cork is de thuisbasis voor de beste gerst en zacht water, oftewel: de perfecte plek voor het produceren van echte Ierse whiskey! Het is dan ook de thuisbasis van Paddy Irish Whiskey. Paddy is vernoemd naar de legendarische verkoper Paddy Flaherty, die bekend werd door zijn unieke verkooptechniek: hij kocht rondjes uit eigen zak van zijn favoriete whiskey voor iedereen om te proberen. Zijn motto was: “Put your money where your mouth is”, en dat deed hij letterlijk! Zijn open houding liet een bepaalde manier van leven zien, waarin de Ierse spirit naar boven kwam. En wat Paddy ook deed, hij had er altijd plezier in. Al snel vroegen mensen door heel Ierland: ‘Heb je Paddy’s whiskey al geprobeerd?’ De rest is geschiedenis.

Paddy wordt drie keer gedistilleerd en wordt gemaakt van de beste kwaliteit gerst en water. Dit zorgt voor een whiskey, die bijzonder licht, evenwichtig en zuiver is. Hierdoor is Paddy heerlijk om puur te serveren of met een paar ijsblokjes, maar probeer Paddy ook zeker in een Irish Coffee of een cocktail.

Paddy Irish Coffee

35ml Paddy Irish Whiskey

1 eetlepel bruine suiker

Dubbele espresso

Opgeklopte room

 

Meng de espresso, suiker en Paddy in een hittebestendig glas. Giet daarna de room voorzichtig op het mengsel en serveer een heerlijke Irish Coffee!