PALM

Tot op de dag van vandaag brouwt brouwerij PALM zowel bovengistende als ondergistende bieren en heeft zij een uitzonderlijke collectie van kwalitatieve bieren met een rijk smakenpallet. De brouwmeesters werken dag in dag uit aan een unieke smaakbeleving en authentieke bieren.
Word ook klant van De Klok Dranken

PALM

Bier van hoge gisting

De geschiedenis van de brouwerij gaat terug tot 1525, met herberg de Hoorn in het Belgische dorpje Steenhuffel. Rond 1706 wordt hier voor het eerst gebrouwen. Twee eeuwen later breekt de Eerste Wereldoorlog uit en in 1914 wordt de brouwerij bij een bombardement bijna volledig vernield. Tijdens de heropbouw kan er niet geïnvesteerd worden in ‘koude technologie’ noodzakelijk voor het brouwen van het in opkomst zijnde nieuwe biertype, pils van lage gisting. De brouwerij blijft daarom noodgedwongen bovengistend bier brouwen. In 1929 krijgt het bier de merknaam ‘Spéciale PALM’ als teken van overwinning van bovengistend bier op het ondergistende pilsbier. De brouwerij is ervan overtuigd dat haar ‘Spéciale PALM’ meer aroma en smaak te bieden had dan pils. In de volksmond wordt Brouwerij de Hoorn steeds vaker de brouwerij van de PALM genoemd en in 1974 verandert ze dan ook haar naam in Brouwerij PALM. In de jaren 80 krijgt PALM een tweede groeimarkt wanneer de Nederlandse consument zich gaat spiegelen aan België, uit verlangen naar een Bourgondischer leven. Onder het motto ‘Belgische weelde’ groeit PALM uit tot het meest verkochte speciaalbier.

PALM

PALM is een verfrissend Belgisch amber bier van hoge gisting met een unieke, karaktervolle smaak. Het is toegankelijk en vlot drinkbaar dankzij de 5.2% alcohol en de zachte smaak met een aangename bitterheid. Het karakter heeft het bier te danken aan het gebruik van de unieke PALM gist, de zorgvuldig geselecteerde hoppen en diverse speciaalmouten, die het bier ook de amber kleur geven.