Port is hip!

‘Port’ het drankje met de duizenden misvattingen. Het is gewoon weer hip!
Word ook klant van De Klok Dranken

Port duur? Te zoet? Is dat wat opoe altijd na de maaltijd drinkt? Nee! port heeft dan al wel een lange weg afgelegd in de historische drankcultuur, het is weer helemaal back in town! Of zoals de Portugezen zeggen; ‘A Vida Boa’

 

Port sangria

Tip! Dat sangria een must-have is op het zomer terras, mag wel duidelijk zijn. Trek eens de Portugese design schoen aan en maak lekker brutaal ook eens een variant met port!

Giet over 5 grote schijven watermeloen een goede scheut witte port (1/4 deel), vul af met limoen- of citroenwater (3/4 deel). Fris met een schijfje limoen in het glas.

 

Port cocktails

Verras uw gasten met deze niet dagleijkse portcocktails. Van frisse terras cocktails tot een complexere smaakbeleving. Met port kunt u cocktails maken voor iedere gast.

*Pink Jasmine:

*Pink & Soda:

Rosé port, ijs en een scheutje bruiswater. Voeg vers fruit toe en u heeft een perfecte dorstlesser met weinig alcohol.

*Frozen Pink Festival:

Doe 4 stukjes watermeloen en 4 frambozen in een blender. Voeg een grote hoeveelheid rosé port en 5 ijsblokjes toe. Serveer in een cocktailglas en garneer met frambozen.

**Spiced Portugal:

Muddle een paar meloenblokjes met een halve chilipeper (zonder zaden) en meng het sap hiervan met een grote hoeveelheid rosé port. Stir de cocktail met een paar ijs blokjes en schenk in een glas.

**Pink Garden:

Snij een rode peper en muddle een kwart in een shaker. Voeg een takje tijm en een grote hoeveelheid rosé port toe. Shake stevig en strain de cocktail in een cocktailglas.

**Apple & Pink Julep:

Doe 10 tot 15 muntblaadjes in een longdrink glas met een scheutje appelsap. Druk voorzichtig op de mintblaadjes met een stamper om de aroma's vrij te maken en voeg een grote hoeveelheid rosé port toe aan het glas. Vul het glas met genoeg ijs en garneer met een takje munt en een partje appel.

*Trend: Ruby port en tonic gaan ook zeer goed samen! Vul een glas met veel ijs en meng 1/3e deel ruby port met 2/3e deel tonic. 

‘Port’ het drankje met duizenden misvattingen. Het is gewoon weer hip!