Opening nieuw distributiecentrum in Almere

Vier de lente met Ramón Bilbao

Het voorjaar komt er weer aan en daar zijn deze Spaanse wijnen perfect voor. De frisse en fruitige Ramón Bilbao Verdejo en Rosado zijn heerlijk voor bij de borrel of in combinatie met lichte gerechten met o.a. vis. De rijke Crianza is daarentegen perfect voor een diner met vlees of in de koele avond.

Dé Spaanse terraswijnen van Ramón Bilbao

Nergens in Europa brandt de zon zo als op de Spaanse hoogvlakte. Gelukkig rijpen de druiven onder de schaduw gevende bladeren. Om een frisse wijnstijl te krijgen, worden de druiven tijdens de fermentatie gekoeld. Maar dat alleen is niet voldoende. Daarom worden de druiven ’s nachts geoogst. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn groot op de hoogvlakte. En juist voor zonsopkomst zijn de druiven koel. De schillen zijn daardoor stevig en dat is een groot voordeel. De trossen komen dan onbeschadigd en vol aroma’s in de bodega aan.

Ramón Bilbao Crianza (2019)

Omschrijving
De rode wijnen van Ramón Bilbao komen uit de bekende Rioja streek. De Tempranillo druif fungeert als basis voor de hoogstaande Rioja’s. Door het continentale klimaat groeit de Tempranillo druif hier uitstekend. De rijke Crianza rijpt minstens een jaar op Amerikaans eiken en rust daarna nog 12 maanden op de fles.

Eettips
Prachtige dinerwijn, die goed tot zijn recht komt bij vleesgerechten en zelfs
rijke vissoorten, (Spaanse) worstsoorten en zachte kazen.

Bekijk hier de uitgebreide productomschrijving

Ramón Bilbao Rosado (2021)

Omschrijving
De laatste jaren zijn bleke roséwijnen populair geworden, maar daar trekt de Rosado van Ramón Bilbao zich niets van aan. Net wat meer kleur, wat meer stevigheid en wat meer bite. De gebruikte druif is dan ook dezelfde Tempranillo waarvan de Rioja’s worden gemaakt, de volbloedvariëteit van de Spaanse hoogvlakte.

Eettips
Een heerlijk aperitief. De Ramon Bilbao past heel mooi bij gerechten met
witte asperges, zeefruit of wat dacht je van een heerlijke risotto?

Bekijk hier de uitgebreide productomschrijving

Ramón Bilbao Verdejo (2022)

Omschrijving
De druiven voor de Ramón Bilbao Verdejo groeien in het uiterste noorden van de D.O. Rueda, een gebied ten zuidwesten van de Rioja. De oude Verdejo druif wordt ‘s nachts geoogst en koel vergist, waardoor een intens fruitige wijn ontstaat.

Eettips
Mooie wijn-spijs combinaties bij deze Verdejo Rueda van Ramon Bilbao zijn gerookte zalm of witte asperges. Overigens ook heerlijk bij salades met vis of schelp- en schaaldieren! 

Bekijk hier de uitgebreide productomschrijving

Fresh rose by Ramón Bilbao

Het cocktailseizoen komt er weer aan! Hoewel cocktails meestal niet met wijn worden gemaakt, kan het natuurlijk wel. En laat deze rosé zich daar nu perfect voor lenen. Met slechts een paar ingrediënten kan binnen een handomdraai een verrassende touch aan de Ramón Bilbao Rosado worden gegeven. Wat heb je nodig voor een glas?

  • Een fles Ramón Bilbao Rosado
  • Een paar ijsblokken
  • Monin aardbeien siroop
  • Een schijfje grapefruit

 

Hoe maak je de cocktail?

Doe een paar ijsblokken in een wijnglas en wals deze rond, zodat de binnenkant van het wijnglas gekoeld wordt. Vul het wijnglas tot de helft met de Ramón Bilbao Rosado. Voeg zeven druppels Monin aardbeien siroop toe en roer dit even rond. Voeg als laatste een schijf grapefruit aan het glas toe. Cheers!