REBELS REVIEW - BREWMASTER SELECTION BIEREN

Elke eerste vrijdag van de maand gaan wij van De Klok Dranken een review plaatsen van Xander Rebel. Xander heeft een eerlijke en directe mening over verschillende, bijzondere biertjes uit ons assortiment. Hij proeft en schrijft en deelt zijn ongezouten mening graag in zijn eigen maandelijkse column: Rebels Review.
Word ook klant van De Klok Dranken

Rebels-Review

Brewmaster Selection Bieren

Voor mij staan drie bieren van brouwerij de Brabandere uit Bavikhove. Ferme knapen uit één gezin met 1 foeder moeder en 3 brouwvaders. Elk van de bieren is door één van de drie brewmasters voorzien van een eigen signatuur. Het moge dan broers zijn met dezelfde “zure” moeder, maar ze zijn alle drie uniek.

De Wild Funky Wit is met zijn fris zurige citrus geur en dito smaak absoluut niet weer een Hoegaarden kloon. Eerder pikt hij ’s zomers Rodenbach fans weg met zijn dorstlessende doordrinkbaarheid.

De Wild Tripel Hop heeft een grotere mond en laat je met 15% foedererbier en mooie Amerikaanse hoppen genieten van een vollere smaak met wel weer een mooi licht zure afdronk.

Als we de vorige bieren vergelijken met een schoothondje en een pitbull dan is de derde in de rij, de Wild Quadruppel, een volwassen Sint Bernard. Nergens bang voor, zwaar, loom en vooral lief voor je. De moutige caramel geur bereid je netjes voor op de stormvloed van warmte die je ervaart wanneer je je eerste slok neemt. Rozijntjes, alcohol en een licht zuurtje dansen over je tong.

BAM! De drie bieren uit de Brewmaster Selection van De Brabandere zijn limited editions, maar wat mij betreft mogen ze allemaal in productie. De perfecte drie eenheid om een mooie lente dag te beginnen, voort te zetten en te eindigen.