Menu Zoeken Inloggen

REBELS REVIEW - GULPENER / PRAEL AAN LAGER WAL

Elke eerste vrijdag van de maand wordt er door De Klok Dranken een review plaatsen van Xander Rebel. Xander heeft een eerlijke en directe mening over verschillende, bijzondere biertjes uit ons assortiment. Hij proeft en schrijft en deelt zijn ongezouten mening graag in zijn eigen maandelijkse column: Rebels Review.
Word ook klant van De Klok Dranken

Rebels-Review

Gulpener / Prael Aan Lager Wal

Deze Hoppy Lager Ale is met zijn session karakter door het alc gehalte van 3.5 % helemaal up to date als het om de biertrend van 2018 gaat. De samenwerking tussen Gulpener en Prael (de 3e in de reeks collabs van Gulpener tot nu toe) is mooi als je weet wat je van een bier met 3.5% alc kunt verwachten. De geur is kruidig hoppig, ik denk zelfs dennennaalden en jam van rood fruit te ruiken. Allemaal erg aangenaam.

Neem je vervolgens een slok dan doet me het een beetje denken aan de cafertariatest bij een, in de kroeg, ogenschijnlijk mooi meisje. Het valt allemaal een beetje tegen. De smaken zijn goed, begrijp me niet verkeerd, maar het gebrek aan alcohol geeft te weinig mondgevoel en geeft het geheel een beetje een laffe afdronk.

Let wel, dit hadden we kunnen verwachten, dus teleurgesteld zijn we niet. Voor de zomerdag met je bolletje vol in het zonnetje een prima bier om pp een sixpack van soldaat te maken zonder gelijk de gracht in te fietsen, maar dat is dan ook wel de plek om hem te drinken. Geen haardvuur met schapenvel kandidaat.

Bijbehorende Artikelen