REBELS REVIEW - LINDEMANS FARO

Het is weer tijd voor een review van Xander Rebel. Xander heeft een eerlijke en directe mening over verschillende, bijzondere bieren uit ons assortiment. Hij proeft en schrijft en deelt zijn ongezouten mening graag in zijn eigen maandelijkse column: Rebels Review.
Word ook klant van De Klok Dranken

Rebels-Review

Lindemans Faro

Als een kind in een snoepwinkel, zo voelde ik me afgelopen week toen ik van de fijne mensen van Lindemans de Faro thuis gestuurd kreeg. Ik denk terug aan de tijd, eind vorige eeuw, toen ik als klein jongetje samen met mijn vriendje Niels bij Cafetaria Dircken in Zevenbergen met m’n handje gevuld met muntjes (Guldens) voor de balie stond. De standaard ietwat chagrijnige dame achter de balie keek ons altijd aan met een bizarre mix van gastvrijheid en levensmoeheid, maar was nimmer onvriendelijk, hooguit wat kortaf.

Waarom dit mijmer moment zult u zich afvragen. Welnu, de wetenschap dat je op korte termijn je smaakpapillen uitdaagt met zoet en zuur is 35 jaar na dato weer daar. Dit keer geen zure matten en schuimblokken maar de Lindemans Faro. Een bier van spontane gisting, gerijpt op de eikenhouten foeders van de familie Lindemans. Ik ken de Faro uit mijn biersommelier opleiding en weet dus wat mij te wachten staat, mijn buurman en proef collega van dienst weet dit echter niet en is blij verrast wanneer hij zijn eerste slok neemt. De met kandijsuiker aangezoete Lambiek heeft een verassend zoet zure smaak. Door zijn lage alcoholpercentage, 4.2%, en door beperkt koolzuur drinkt hij makkelijk door en is een allemansvriend in het land der zure bieren. Niet voor niets is de Faro ontstaan doordat mensen de Lambiek te zuur vonden er suiker aan toevoegden.

Qua bier is dit naar mijn mening er eentje die je echt in zijn natuurlijke habitat moet drinken. In een mooi (lees net iets te muf en aftands) Belgisch dorpscafé dat bevolkt is door minimaal 3 professionele azijnpissers, waaronder wellicht die mevrouw die bij Cafetaria Dircken werkte, die je precies kunnen vertellen waarom alles zoveel beter was in het geboortejaar van de Faro, 1978. Op een warme dag na een stevige wandeling of fietstocht zal dit als eerste biertje een goed begin zijn om de ergste dort te lessen alvorens we de wat stevigere bieren van Lindemans te lijf te gaan.

 

Bier voor vrouwen en kinderen, of Ice Tea voor echte mannen? oordeel zelf.

Bijbehorende Artikelen