REBELS REVIEW - LINDEMANS KRIEK

Elke eerste vrijdag van de maand gaan wij van De Klok Dranken een review plaatsen van Xander Rebel. Xander heeft een eerlijke en directe mening over verschillende, bijzondere biertjes uit ons assortiment. Hij proeft en schrijft en deelt zijn ongezouten mening graag in zijn eigen maandelijkse column: Rebels Review.
Word ook klant van De Klok Dranken

Rebels-Review

Lindemans Kriek

Stel je voor…. Het is zaterdag 04:00 uur in de ochtend en je vertrekt vanuit een willekeurige stad in Brabant, maakt niet uit welke, eigenlijk wel trouwens. Je vertrekt vanuit Eindhoven. Eindhoven, Stratum om precies te zijn anders klopt het verhaal niet. Goed je vertrekt dus (n)achtelijk vroeg vanuit Stratum om een culinaire roadtrip door België te maken met je broer (of zus, maar dan klopt het verhaal weer niet, dus hou maar gewoon mijn verhaallijn aan).

En we waren op weg. Eerste stop was de visafslag van Oostende, of beter gezegd de Vistrap. Wat ons daar te wachten stond waren kramen vol met de meest verse vis die in de Noordzee te vangen is. Schol, Makreel, Tarbot, Griet….alle soorten zolang het maar garnalen waren. Kilo’s met (ongepelde) garnalen lagen te wachten op een enkele reis Nederland. Goed, het meest bewerkelijke voorgerecht ooit was binnen. We vervolgden onze weg via gent en Brussel naar de Belgische Ardennen, naar Stavelot.

Voor het tweede voorgerecht en hoofdgerecht was Boucherie Curnel (http://www.boucheriecurnel.com ) ons beoogde reisdoel. Deze slagerij is naast lokaal en door de slager eigenhandig geschoten wild de thuishaven voor de beste eendenlever paté ter wereld en…. was tevens gesloten toen we op die bewuste dag rond het middaguur eindelijk Stavelot bereikte. Een kleine tegenslag, maar wel een goed excuus om een drankje te doen in Hotel Restaurant Ô Mal Aimé.

AH! Een drankje! Hoor ik u denken, een biertje waarschijnlijk, want dit is ten slotte een bierreview. Klopt, maar het bier dat we reviewen werd uiteindelijk niet genuttigd bij Ô Mal Aimé. De Lindemans Kriek die we Rebel Reviewen kochten we bij de lokale supermarkt. Vanwaar dan dit epos? Nou, bier is belevenis! En elke keer wanneer ik nu een flesje Lindemans Kriek open en het prachtige rode vocht mijn glas in zie lopen, de zoete kersengeur mij tegemoet komt en ik bij de eerste grote slok de scharnierpunten van mijn kaken voel steken door de zurige zoetheid van deze prachtige Kriek, denk ik terug aan het gevoel dat ik had toen ik na een kleine werkdag door België crossen een fles Lindemans Kriek aan mijn mond zette en deze in een teug leegdronk (wat, zeker voor Belgische begrippen, alcohol technisch geen probleem was met 3.5% alcohol).

Zijn er mooiere Kriek bieren? Vast wel, maar voor mij is de Lindemans Kriek, mede of misschien wel volledig door deze roadtrip, de mooiste Kriek die er is. Niet de zoetste, maar ook zeker niet de minst zoete, mooi in balans gebracht door het zure van de Lambic. Uitstekend te drinken met een beetje pijn in de onderrug en een slapende rechterhiel.