REBELS REVIEW - UILTJE MISTER FEATHERS EN CHERRY CHOUFFE

Elke eerste vrijdag van de maand wordt er door De Klok Dranken een review geplaatst van Xander Rebel. Xander heeft een eerlijke en directe mening over verschillende, bijzondere biertjes uit ons assortiment. Hij proeft en schrijft en deelt zijn ongezouten mening graag in zijn eigen maandelijkse column: Rebels Review.
Word ook klant van De Klok Dranken

Rebels-Review

Uiltje Mister Feathers

Rare vogel die Mister Feathers. Dikke pret om een heel stripverhaal te lezen voor tijdens (hoofdje meedraaien) en na het schenken van deze Hoppy Red Ale. En Hoppy is hij!

Als je Dampo op is en je wil toch je luchtwegen vrij hebben dan is dit een prima alternatief. De geur en de amberkleur bereid je voor op een slok fruitige hoppigheid met een verrassend licht bittere afdronk. Door deze lichte afdronk lijkt hij minder zwaar dan dat hij is, al moeten we met 4.9% alcohol ook niet te veel panieken op de “dikkevettepaniekwanthetiseenheelzwaarbier” meter.

Cherry Chouffe

Als de Cherry Chouffe een baby zou zijn en de moeder zou me om mijn mening vragen, dan zou ik het beschrijven als een hele lieve baby. Apart, anders, helemaal jou! Om maar een paar conflict vermijdende kreten te noemen. Waar bij een Kriek de smaak van natuurlijke kersen een prachtige aanvulling vormen op een zurig bier, is de plastice Amarene kersen bijsmaak van de Cherry Chouffe wat mij betreft…..Anders, wellicht apart te noemen.

Ik denk te begrijpen wat het doel van dit huwelijk tussen Mc Chouffe en Jonkvrouw van Amarene tot Prunus Avium is, maar mij kan het niet bekoren. Positieve noot is dat we wel een mooie pairing voor bij de schwarzwalder kirschtorte hebben.