Rebels Special: #askforangela

Noem mij traditioneel, noem mij ouderwets, noem mij een heer. Hoe je mij ook noemt, zo noem je m’n vader en op zijn beurt zijn vader, mijn opa, ook. Gek genoeg zit respect voor vrouwen ons in de genen. Een vrouw behandel je volgens de normen en waarden die je meegegeven zijn in je opvoeding en volgens mijn opvoeding is dat als een dame.
Word ook klant van De Klok Dranken

Je houdt de deur voor ze open, laat ze netjes voorgaan, betaalt het eten op de eerste date etc. etc. Veel vrouwen vinden het fijn om als een dame behandeld te worden en degene die het niet fijn vindt kan in ieder geval begrip opbrengen voor deze denkwijze. Deel van mijn opvoeding was ook het nee=nee principe. Als een vrouw nee zegt, dan bedoelt ze ook nee.

Helaas leven we blijkbaar in een maatschappij waarin dit principe niet deel uitmaakt van de opvoeding van alle mensen, man of vrouw. Met name in het uitgaansleven komen onwenselijke en onveilige situaties nog aan de lopende band voor. Zo ook in Engeland waar na de tragische dood van Angela Crompton de actie “Ask for Angela” werd opgezet. Het idee is simpel: wanneer iemand - man of vrouw maak niet uit - zich onveilig voelt vraagt diegene aan de bar of Angela aan het werk is. Het personeel weet wat deze vraag betekent en halen je weg uit de nare situatie, bieden een luisterend oor en zorgen ervoor dat je ongemerkt de kroeg of club kan verlaten, als je dit wilt. De potentieel schuldige wordt niet publiekelijk aan de schandpaal genageld, maar de niet gewenste situatie is wel afgewend.

Naast goed opgevoede (klein)zoon ben ik echtgenoot van een fantastische vrouw en ook vader van een dochter. Allebei gun ik een leuke avond uit zonder dat ze lastiggevallen worden (de een van het weekend al, de ander over 12 jaar pas). Mocht er wel een onverlaat zijn die zich niet aan mijn normen en waarden houdt en mijn meisjes lastigvalt, dan hoop ik dat ze naar Angela kunnen vragen en veilig weer thuiskomen.

Op https://www.bnnvara.nl/makehollandgreatagain/artikelen/doe-mee-aan-askforangela kun je de poster aanvragen om mee te doen aan dit fantastische alternatief. Angela, bedankt!

Oordeel zelf!