Rebels Special: Ik drink nooit meer!

De kater komt altijd later, ’s avonds een vent ’s ochtends een dweil. Keer op keer neem je jezelf voor om minder snel te drinken. Je beloofd een sinasje tussendoor te nemen. Goede bodem, heul belangrijk. Ik drink er maar 6 en ga op tijd naar huis. Helaas. Alle goede voornemens ten spijt ben je toch elke keer weer de sjaak. Geen idee hoe je thuis gekomen bent, maar je bent er want je wordt midden in de nacht met een gortdroge mond (1 sigaartje kan toch geen kwaad??) wakker op een vol gekwijld kussen. Vervolgens, rusteloos als je bent door de alcohol, vat je weinig slaap meer en gaat met een betonnen kop en een kartonnen bakkes een mooie nieuwe dag tegemoet.
Word ook klant van De Klok Dranken

Ik denk dat je als drankdrinker liegt wanneer je jezelf voorhoudt dat dit je nooit overkomen is. Maar wat te doen? Nooit meer drinken? Stom idee! Er zijn namelijk 1001 remedies die de goedkeuring van Klazien uut Zalk kunnen wegdragen, maar werken ze wel echt?

  • Asperges; asperges schijnen stoffen te bevatten die alcohol in je lichaam afbreken waardoor de effecten van een kater veel minder worden. Saillant detail is wel dat je voor een optimaal resultaat een kuub asperges moet verorberen. Is dat geen probleem, dan is het wel de hoeveelheid cholesterol die de boter, ham en eieren met zich meebrengen.
  • Suiker; suiker breekt gifstoffen zoals alcohol af. En afgebroken alcohol kan geen schade meer aanrichten, zou je zeggen. Nadeel hiervan is natuurlijk wel weer dat je in beschonken toestand wellicht vergeet om je tanden te poetsen en je dus misschien zowel je kater als gebit de laan uitstuurt.
  • Water; alcohol stimuleert de vochtafdrijving waardoor je lichaam uitdroogt. Het gaat dus niet om een teveel aan alcohol, maar een tekort aan water hoor ik je denken…ja. Voor, tijdens of na je stapavondje bepaalde hoeveelheden water drinken zouden dus kunnen helpen. Maar ja, geef je je zuurverdiende aardbeienplukcentjes nou liever uit aan een pilsje of een mineraalwatertje? Even “plas tappen” is dan de uitkomst. Neem je glas mee wanneer je gaat plassen en vul deze met kraanwater.
  • Zoute haring met Teunisbloemolie; ja, schijnt te helpen, maar ik kan geen mens vinden die ooit de moed heeft gevonden om dit met z’n brakke gestel te proberen, dus deze valt even af.
  • Eieren met spek; wanneer je teveel drinkt maak je aldehyde aan. De grote vijand van aldehyde is zoals iedereen weet cysteïne. En laat die cysteïne nou in eieren zitten. Het zout van de spek houdt mooi vocht vast en hatseflats, weg kater!
  • Hair of the dog; nee, niet gelijk je golden retriever af gaan likken of treuren wanneer je een Mexicaanse naakthond bezit. Het is een “figure of speech” wat betekent dat je begint waar je mee geëindigd bent, een reparatiepilsje zogezegd. Hierdoor denkt jouw lichaam dat je nog niet gestopt bent met drinken en het dus nog geen tijd is voor een kater. Let wel, het consequent doorvoeren van deze remedie kan alcoholisme veroorzaken.

Maar goed; alle gekheid op een stokje, we kennen allemaal de wijze woorden “Geniet, maar drink met mate”. Doe jezelf  - en de brouwers, stokers, boeren en producenten welke met hart en ziel aan hun mooie product werken - een plezier en houd je aan deze wijze woorden. Mocht het dan toch een keer uit de hand lopen…zie hierboven.

Oordeel zelf!