Menu Zoeken Inloggen

RIBEAUVILLE LARGHETTO

In 1885 hoorde Alsace bij het Duitse Rijk en was afgesneden van Frankrijk. De wijngaarden van Ribeauvillé werden verwaarloosd. Een groep wijnmakers, de coöperatie van toen, vond dat daar verandering in moest komen. Er wordt gezegd dat monnik Martin Zahn een grote rol heeft gespeeld in het creëren van het terroir Clos du Zahnacker. Zijn naam staat dan ook prominent vermeld op het etiket van de wijnen van Ribeauvillé. In tegenstelling tot veel andere grote coöperaties, kiest Cave de Ribeauvillé voor kleinschaligheid. Vandaag de dag zijn er in totaal maximaal 40 leden aangesloten bij de coöperatie. De druiven worden hier handmatig geoogst.

Word ook klant van De Klok Dranken

Ribeauville 1

 

Ribeauville 2

Spijs Tip!

Ribeauvillé Larghetto met romige aspergehapjes

Benodigdheden:

• 20 sneetjes wit brood zonder korst

• 20 verse asperges

• 125 g Gorgonzola

• 200 g roomkaas

• 300 g boter

• 1 ei

• cocktailprikkers

• kleine bakplaat

Rol het brood plat met een deegroller. Meng de Gorgonzola, de roomkaas en het ei in een kom. Besmeer het brood met het mengsel en rol een stuk brood om een asperge heen. Zet de rolletjes vast met een cocktailprikker. Smelt de boter in een kleine sauspan en rol de hapjes erdoorheen. Leg de rolletjes ongeveer 1 uur in de koelkast tot de boter hard is. Verwijder vervolgens de prikkers en halveer de rolletjes. Verwarm de oven op 200 °C. Verdeel de aspergerolletjes over een bakplaat en laat ze 25 minuten in de oven lichtbruin bakken.

Met de heerlijke voorjaarswijnen van Ribeauvillé kunt u zelf een kleine wijnproeverij samenstellen. Nodig uw klanten uit om wijnen te proeven. Onder het genot van hapjes en gerechten die bij deze wijnen passen, maakt u er een mooie avond van!

Bijbehorende Artikelen