Rodenbach FruitAge

Brouwerij Rodenbach uit het Belgische Roeselare werd in 1821 opgericht en staat bekend om haar eigenzinnige Vlaams roodbruine bier van gemengde gisting. Een erkend streekproduct waarvan het recept dateert uit de middeleeuwen. De brouwerij sleepte al vele awards in de wacht en is waarschijnlijk de meest bekroonde brouwerij ter wereld.
Word ook klant van De Klok Dranken

Rodenbach

Brouwerij Rodenbach uit het Belgische Roeselare werd in 1821 opgericht en staat bekend om haar eigenzinnige Vlaams roodbruine bier van gemengde gisting. Een erkend streekproduct waarvan het recept dateert uit de middeleeuwen. De brouwerij sleepte al vele awards in de wacht en is waarschijnlijk de meest bekroonde brouwerij ter wereld.

Bereidingswijze

Rodenbach bier wordt nog steeds op ambachtelijke wijze bereid. Na het brouwen en een eerste rijpingsperiode van een paar weken wordt het bier overgepompt naar eikenhouten vaten (ook wel foeders genoemd), waarin het vervolgens nog minstens achttien maanden rijpt. Hierdoor heeft Rodenbach bier een zachtzure smaak en complexe fruitigheid, net als wijn. Het is heel verfrissend en eetlustopwekkend: een perfect aperitief.

Bierkathedraal

De foederzalen met hun 294 eikenhouten foeders, waarvan sommige 150 jaar oud zijn, vormen een indrukwekkend gezicht en zijn beschermd als industrieel erfgoed van de Vlaamse Gemeenschap. Achttien foeders hebben een inhoud van 650 hectoliter, maar de meeste hebben een inhoud van 180 hectoliter. In totaal hebben de foeders een opslagcapaciteit van maar liefst 65.000 hectoliter.

Rodenbach FruitAge

Nieuw verkrijgbaar is de Rodenbach FruitAge: een heerlijk doordrinkbaar fruitbier met een laag alcoholgehalte (3,9% ABV), gemaakt uit jong bier, tweejarig houtgerijpt bier en rode vruchten. Dit uitgebalanceerde fruitbier is fris en zachtzuur; de ideale instap om later de rijpere bieren van Rodenbach te ontdekken of gewoon lekker als dorstlesser!