Opening nieuw distributiecentrum in Almere

Cidre Ruwet | The Belgian Cider

Joseph Ruwet keerde in 1898 terug van een reis in Normandië, waar hij kennis had gemaakt met cider. Met een gezonde dosis lef startte hij dat jaar Cidrerie Ruwet in Thimister, midden in het vruchtbare land van Herve. Deze streek rond Luik staat bekend om zijn fruitteelt (denk maar aan de Luikse stroop) en had de beste boomgaarden van Europa. Het was een ideale plaats om zijn 100% Belgische cider te maken.

Tot hofleverancier

Het ging hem en zijn opvolgers voor de wind en op een bepaald moment worden ze zelfs hofleverancier. Cidrerie Ruwet bleef in familiale handen en veroverde de wereld met hun verfrissende ciders. Echter na 100 succesvolle jaren raakte het cidergebruik wat in verval. Cidrerie Ruwet bleef bestaan, maar was alles van zijn opgebouwde glorie verloren.

In 2014 nemen de broers Joris en Frank Hermans de “sleeping beauty” Cidrerie Ruwet over. Ze friste het bedrijf op, ze optimaliseerde de productiemethodes en de oude recepten, die enkel beschikbaar waren in de hoofden van de toen aanwezige cidermakers, werden verjongd. Inspelend op de Engelse en Amerikaanse trend om cider als ideale dorstlesser te drinken, brengen ze hun eerste “Belgian Craft cider” op de markt in drie variëteten en in aantrekkelijke 33cl flesjes.

Bij De Klok Dranken koop je 2 verfrissende varianten: 

  • Cidre Ruwet Apple: verfijnd, droog en fruitig. De cider is gemaakt met 100% vers appelsap en een biologische gist.
  • Cidre Ruwet Elderberry: een zoete Belgische Cider gemaakt met 100% vers appelsap en een unieke biologische gist. Het bevat een vleugje vlierbessen en muskaatdruiven.

Wat de twee broers niet wijzigde, waren de stevige Belgische roots van de Cidrerie: De appelteelt bleef in België en de productie is en blijft 100% Belgisch. Ook het vakmanschap en authenticiteit waarmee ze hun producten maken blijft aan de orde. Ze kweken zelf hun volledig biologische gisten en gebruiken puur het sap van de appels en ander fruit, zonder gebruik te maken van concentraat of andere toevoegingen. Zeker proeven dus!