Menu Zoeken Inloggen

Scheldebrouwerij sluit jubileumjaar af met eremetaal

Bij de prestigieuze Brussels Beer Challenge heeft de blonde Strandgaper van Scheldebrouwerij voor de tweede keer dit jaar hoge ogen gegooid. Na in augustus al als ‘Belgian Country Winner’ uit de bus te komen bij de World Beer Awards in Londen staat hun ‘Golden Ale’ voor de tweede keer dit jaar op de hoogste trede van een gerenommeerd podium in een sterk en internationaal deelnemersveld. Scheldebrouwerij beleeft hiermee een zeer succesvol lustrum (25jaar) met 8 onderscheidingen voor in totaal 6 craft beers.

Word ook klant van De Klok Dranken

De Scheldebrouwerij

Sinds 1994 brouwt De Scheldebrouwerij met gevoel en verstand bier voor wie van bier houdt. Hun verhaal begon ooit met kleine hobbyketels in Krabbegat (Bergen op Zoom) waar de eerste speciaalbieren het levenslicht zagen. Via Zeeland trokken ze door naar het Vlaamse land waar nog veel meer heerlijkheden zouden volgen. De Schelde werd nooit uit het oog verloren. De Bergse krab en de Wildemannen uit het wapen zijn altijd trouwe vaandeldragers gebleven. Al ruim een kwart eeuw brouwt de Scheldebrouwerij klassiek Belgisch bier met een mespuntje modern voor de ware liefhebber van bier in balans.

 

Onderscheidingen 2019

Krab – Country Winner Belgium @ World Beer Awards (American Style Pale Ale)

Oesterstout – Gold @ World Beer Awards (Imperial Stout)

Zeezuiper – Bronze @ World Beer Awards / Silver @ Dutch Beer Challenge (Belgian Style Tripel)

Strandgaper – Country Winner Belgium @ World Beer Awards / Gold @ Brussels Beer Challenge (Light Bitter Blond / Golden Ale)

 

Strandgaper

De strandgaper met witgele schelp is een oeroude bewoner van het Scheldegebied. Zijn bierige naamgenoot past dan ook uitstekend bij visgerechten en bewijst dat toegankelijk bier ook spannend kan zijn. Door zijn frisse, licht bittere smaak, fruitige aroma en sprankelende afdronk smaakt hij al snel naar meer. Strandgaper is een vriendelijk bier met licht brutale trekjes dat schreeuwt om een mosselpan met bijpassend uitzicht. Strandgaper gaat o.a. goed samen met (gestoomde of niet te vette) vis, schaal- en schelpdieren en koolhydraten. Verder bijvoorbeeld: brie, camembert, tortilla, garnalensalade, pommes dauphinoise

Strandgaper / 6.2% ABV  / verkrijgbaar op fles (33cl) en fust (20L)

 • Goudblonde dorstlesser
 • Fruitig aroma
 • Evenwichtige smaak
 • Subtiel bittertje
 • Sprankelende afdronk

 

De Scheldebrouwerij valt ook dit jaar weer flink in de prijzen

Strandgaper Mosselpan

Ingrediënten voor 2 personen
 • 2 kg mosselen
 • 50 gram roomboter
 • 2 uien
 • 200 gram bleekselderij
 • 200 gram wortelen
 • 1 laurierblaadje
 • 1 flesje Strandgaper (33 cl)
 • 2 eetlepels fijngehakte bladselderij
 • peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

 

De mosselen goed wassen in koud water en beschadigde en open schelpen verwijderen. Uien, bleekselderij en wortel fijn hakken. Roomboter smelten in een stoofpan en de groenten gedurende vijf minuten glazig laten worden. Het bier en het laurierblaadje aan de groenten toevoegen, hittebron verhogen, de mosselen erbij doen en zeven tot acht minuten laten koken. Enkele malen goed omschudden, totdat alle mosselen geopend zijn.

De mosselen bestrooien met fijngehakte bladselderij en met wat stoofnat over voorverwarmde diepe borden verdelen. Peper uit de molen en zout naar smaak toevoegen. Serveer hierbij een sausje bestaande uit mayonaise, (grove) pittige mosterd, enkele eetlepels mosselvocht , peper uit de molen en zout.

Eet hierbij huisgemaakte frieten of bourgondisch brood en serveer uiteraard met een gekoeld glas Strandgaper.

Bijbehorende Artikelen