SIMPEL & SNEL: Wijnfles op tafel

De beleving van binnen wordt steeds meer naar buiten gehaald. Een terras is geen terras meer zonder eigen concept en de juiste uitstraling. En zeg nu eerlijk, wat is er ook fijner dan met een glas wijn in de zomer op zo’n levendig terras te zitten?
Word ook klant van De Klok Dranken

Glass of Rose Wine

Wijn draait natuurlijk om beleving en dit wordt ook steeds belangrijker. De etiketten worden steeds kleurrijker en frisser. Bij veel horecazaken wordt de wijnkaart uitgebreider en consumenten drinken steeds mooiere wijnen. Conclusie? Zet eens een fles wijn op tafel om uw gast te laten genieten van die o zo gewenste onbezorgdheid. De wijnglazen blijven tenslotte gevuld. Er zitten ook nog vele voordelen aan voor u als horecaondernemer. De Klok zet het voor u op een rijtje!

  • Door een fles wijn op tafel te zetten, worden contactmomenten verminderd of versneld. Nadat de fles op tafel is gezet, hoeven alleen de glazen af en toe bijgevuld te worden of maak de keus om dit door de gast zelf te laten doen. Zit er een grote groepen lekker te borrelen? Blijf bijschenken zodat de drempel om nog een fles te bestellen laag blijft.
  • Wijnglazen worden vaak te vol ingeschonken, wat zorgt voor margeverlies. Die ene slok extra, waarvan gedacht wordt de gast een plezier te doen, kost aan het eind van het jaar een hoop marge.
  • Wijn warmt snel op en ijs in het glas verminderd de smaak. Oplossing; een bucket met ijs met een fles wijn erin op tafel! Schenk de glazen niet te vol, zo blijft de wijn lekker koel.
  • Door de verkoop van wijn per fles te stimuleren wordt het makkelijker om af te stappen van de standaard margeopslag. Verdeel bijvoorbeeld de standaard opslagpercentage van ca. 30 procent over het gehele wijnassortiment. Op de meest verkochte wijnen kan deze wat hoger liggen en op duurdere wijnen lager. Zo wordt het toegankelijker voor de gast om een betere wijn te drinken.
  • Maak de wijnkaart nog interessanter door te werken met een vaste opslag in euro’s, bijvoorbeeld een bedrag tussen de €15 en €20. Leg dit uit bij de gasten, transparantie werkt bij een goede wijn met een goede prijs!

Meer simpel & snel tips? Klik hier